Windows pictogrammen verkleinen of groter maken? Eén Simple truc!

Meest gelezen tips
Stefan
Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om dit artikel te delen.

In Windows kunt u kiezen tussen grote, middelgrote of kleine pictogrammen. Maar wist u dat er nog veel meer formaten beschikbaar zijn?

U kunt de grootte van uw pictogrammen aanpassen met een snelkoppeling waarbij u simpelweg uw muiswiel gebruikt. De standaardafmetingen van pictogrammen zijn beschikbaar in het contextmenu van het bureaublad.

Windows iconen verkleinen of groter maken

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad, in het contextmenu ga naar Beeld en kies daarna de grootte van de pictogrammen. U kunt kiezen uit grote pictogrammen, normale pictogrammen en kleine pictogrammen.

pictogrammen in windows aanpassen in grootte

Echter, er is een nog simpelere truc om de iconen in Windows te vergroten of te verkleinen. In de Windows-instellingen heeft u keuze uit drie groottes zoals hierboven beschreven, maar met de volgende truc 28 verschillende formaten.

Dit is hoe het werkt.

Ga met de muispunt naar een pictogram en houdt de muispunt op het pictogram gepositioneerd. Druk en houdt de Ctrl-toets op uw toetsenbord ingedrukt. Terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt scrol met uw muiswiel naar boven om de pictogrammen te vergroten en naar beneden om de pictogrammen te verkleinen.

Grootte iconen aanpassen

U kunt op deze manier het pictogram grootte aanpassen naar uw eigen wens in Windows. Het aanpassen van de grootte op deze manier werkt zowel via het bureaublad in Windows als in Windows-verkenner.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld of de reacties doorlezen.

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂
4 REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook deze PC Tips

Laatste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!