Windows pictogrammen verkleinen of groter maken? Eén Simple truc!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

In Windows kunt u kiezen tussen grote, middelgrote of kleine pictogrammen. Maar wist u dat er nog veel meer formaten beschikbaar zijn?

U kunt de grootte van uw pictogrammen aanpassen met een snelkoppeling waarbij u simpelweg uw muiswiel gebruikt. De standaardafmetingen van pictogrammen zijn beschikbaar in het contextmenu van het bureaublad.

Windows iconen verkleinen of groter maken

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad, in het contextmenu ga naar Beeld en kies daarna de grootte van de pictogrammen. U kunt kiezen uit grote pictogrammen, normale pictogrammen en kleine pictogrammen.

pictogrammen in windows aanpassen in grootte

Echter, er is een nog simpelere truc om de iconen in Windows te vergroten of te verkleinen. In de Windows-instellingen heeft u keuze uit drie groottes zoals hierboven beschreven, maar met de volgende truc 28 verschillende formaten.

Dit is hoe het werkt.

Ga met de muispunt naar een pictogram en houdt de muispunt op het pictogram gepositioneerd. Druk en houdt de Ctrl-toets op uw toetsenbord ingedrukt. Terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt scrol met uw muiswiel naar boven om de pictogrammen te vergroten en naar beneden om de pictogrammen te verkleinen.

Grootte iconen aanpassen

U kunt op deze manier het pictogram grootte aanpassen naar uw eigen wens in Windows. Het aanpassen van de grootte op deze manier werkt zowel via het bureaublad in Windows als in Windows-verkenner.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓