Co pilot inschakelen in Windows 11? zo werkt het!

Stefan
Co pilot inschakelen in Windows 11? zo werkt het!

Windows 11 heeft een innovatieve functie geïntroduceerd: de Copilot. Mocht u merken dat deze functie na installatie niet direct beschikbaar is, dan kunt u de volgende stappen volgen om de chatbot te activeren.

Binnen Windows 11 is Microsoft druk bezig geweest met de ontwikkeling van “Copilot“. Dit is een geavanceerde chatbot AI-integratie die in essentie een combinatie is van de Bing Chat AI met eigen en externe plug-ins. Dit stelt u in staat direct vanuit het besturingssysteem met de chatbot te communiceren.

Wanneer u de “Copilot”-knop in de taakbalk aanklikt, verschijnt de Copilot als een uitschuifbaar venster vanaf de rechterkant. Het functioneert vergelijkbaar met de Bing Chat AI die u wellicht kent van het web en mobiele apparaten, evenals de AI-ervaring binnen Microsoft Edge. De chatbot in Windows 11 kan u ondersteunen bij complexe vraagstukken. Bovendien kunt u verzoeken indienen voor herschrijvingen, samenvattingen en uitleg van content zonder de noodzaak van een browser. Daarbij helpt de AI u ook bij het uitvoeren van taken, het aanpassen van uw instellingen en het soepel overschakelen tussen uw favoriete apps.

Co pilot inschakelen in Windows 11

Co-pilot is op dit moment nog in experimentele fase, dat betekent dat Microsoft het langzaam uitrolt op uw computer en er nog het één en ander aan uiterlijk als functionaliteit kan veranderen.

In de tussentijd kunt u Co-pilot al wel gebruiken. Zorg ervoor dat u Windows 11 heeft bijgewerkt met de laatste updates. Zo is er om Co-pilot te kunnen inschakelen de KB5030309 update nodig. Zorg dat u deze heeft geïnstalleerd.

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad, selecteer Nieuw en kies de optie Snelkoppeling. (Klik in Verkenner op Nieuw en kies de optie Snelkoppeling).

nieuwe snelkoppeling

Kopieer en plak de volgende regel:

microsoft-edge://?ux=copilot&tcp=1&source=taskbar

co pilot openen in Windows 11

Klik op de knop Volgende.

Lees ook
Bureaublad kort weergeven inschakelen in Windows 10

Geef een naam voor de snelkoppeling. Klik op de knop Voltooien.

Co-pilot inschakelen in Windows 11

Als u nu dubbelklikt op de zojuist aangemaakt snelkoppeling wordt aan de rechterzijde van het scherm Co-pilot preview geopend.

U kunt Co-Pilot ook op de volgende manier inschakelen:

  1. Open Instellingen op Windows 11.
  2. Ga naar Persoonlijke instellingen.
  3. Klik op Taakbalk.
  4. Activeer de schakelaar voor Copilot in de taakbalkitems.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *