Configuratiescherm vastmaken aan bureaublad of taakbalk

Stefan
Configuratiescherm vastmaken aan bureaublad of taakbalk

Het Configuratiescherm wordt in Windows 11 of Windows 10 vaak gebruikt om systeemtaken mee uit te voeren. Het is nog steeds een onmisbaar onderdeel van Windows voor iedereen die aanpassingen doet aan instellingen of hardware.

Hoewel veel instellingen en configuraties dus in Windows 11 toegankelijk zijn via de nieuwe Instellingen app, is het Configuratiescherm nog steeds handig voor toegang tot bepaalde geavanceerde opties die nog niet beschikbaar zijn in de Instellingen app.

Als u veel met het configuratiescherm werkt dan is het aan te raden om een snelkoppeling aan te maken naar het configuratiescherm op het bureaublad of een snelkoppeling aanmaakt op de taakbalk. Op deze manier heeft u altijd snel toegang het configuratiescherm.

In dit artikel leest u hoe u een snelkoppeling naar het configuratiescherm aanmaakt op het bureaublad en/of op de taakbalk.

Configuratiescherm vastmaken aan bureaublad of taakbalk

Configuratiescherm snelkoppeling op het bureaublad

Om een snelkoppeling naar het configuratiescherm op het bureaublad te plaatsen dient u een snelkoppeling te kopiëren. Dit is hoe het werkt.

Open het Startmenu en zoek naar “configuratiescherm”. Klik met de rechtermuisknop op het resultaat en klik op “Bestandslocatie openen”.

Configuratiescherm bestandslocatie openen

Klik vervolgens op het configuratiescherm snelkoppeling en in het menu op “kopiëren”.

Configuratiescherm snelkoppeling kopieren

Klik op vrije ruimte op het bureaublad en klik op “plakken”. Er wordt nu een snelkoppeling naar het configuratiescherm op het bureaublad geplaatst. Dubbelklik op deze snelkoppeling om het configuratiescherm direct te openen.

Configuratiescherm snelkoppeling plakken

Configuratiescherm vastmaken aan de taakbalk

Het vastmaken van het configuratiescherm aan de taakbalk maakt het openen van een het configuratiescherm een stuk sneller. De taakbalk is zo goed als altijd in het zicht en biedt direct via één klik toegang tot de app.

Om het configuratiescherm vast te maken op de taakbalk opent u het Startmenu. In het Startmenu zoekt u naar “configuratiescherm”. Klik met de rechtermuisknop op het resultaat en klik op “aan taakbalk vastmaken”.

Configuratiescherm vastmaken aan taakbalk

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *