Configuratiescherm vastmaken aan bureaublad of taakbalk

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Het Configuratiescherm wordt in Windows 11 of Windows 10 vaak gebruikt om systeemtaken mee uit te voeren. Het is nog steeds een onmisbaar onderdeel van Windows voor iedereen die aanpassingen doet aan instellingen of hardware.

Hoewel veel instellingen en configuraties dus in Windows 11 toegankelijk zijn via de nieuwe Instellingen app, is het Configuratiescherm nog steeds handig voor toegang tot bepaalde geavanceerde opties die nog niet beschikbaar zijn in de Instellingen app.

Als u veel met het configuratiescherm werkt dan is het aan te raden om een snelkoppeling aan te maken naar het configuratiescherm op het bureaublad of een snelkoppeling aanmaakt op de taakbalk. Op deze manier heeft u altijd snel toegang het configuratiescherm.

In dit artikel leest u hoe u een snelkoppeling naar het configuratiescherm aanmaakt op het bureaublad en/of op de taakbalk.

Configuratiescherm vastmaken aan bureaublad of taakbalk

Configuratiescherm snelkoppeling op het bureaublad

Om een snelkoppeling naar het configuratiescherm op het bureaublad te plaatsen dient u een snelkoppeling te kopiëren. Dit is hoe het werkt.

Open het Startmenu en zoek naar “configuratiescherm”. Klik met de rechtermuisknop op het resultaat en klik op “Bestandslocatie openen”.

Configuratiescherm bestandslocatie openen

Klik vervolgens op het configuratiescherm snelkoppeling en in het menu op “kopiëren”.

Configuratiescherm snelkoppeling kopieren

Klik op vrije ruimte op het bureaublad en klik op “plakken”. Er wordt nu een snelkoppeling naar het configuratiescherm op het bureaublad geplaatst. Dubbelklik op deze snelkoppeling om het configuratiescherm direct te openen.

Configuratiescherm snelkoppeling plakken

Configuratiescherm vastmaken aan de taakbalk

Het vastmaken van het configuratiescherm aan de taakbalk maakt het openen van een het configuratiescherm een stuk sneller. De taakbalk is zo goed als altijd in het zicht en biedt direct via één klik toegang tot de app.

Om het configuratiescherm vast te maken op de taakbalk opent u het Startmenu. In het Startmenu zoekt u naar “configuratiescherm”. Klik met de rechtermuisknop op het resultaat en klik op “aan taakbalk vastmaken”.

Configuratiescherm vastmaken aan taakbalk

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!