“Deze PC” snelkoppeling vastmaken aan de taakbalk

Stefan
"Deze PC" snelkoppeling vastmaken aan de taakbalk

Als u Windows gebruikt, dan werkt u geheid met “Deze PC”. Deze PC is een snelkoppeling in de Windows verkenner, die toegang biedt tot bestanden, mappen en schijven.

Het voordeel van “Deze PC” is dat het een overzicht biedt van een allerlei aan andere snelkoppelingen die toegang biedt tot de schijf waarop Windows 11 is geïnstalleerd. Dit biedt hierbij ook direct toegang tot systeembestanden en programma bestanden.

Deze PC wordt erg veel gebruikt, en het is dan ook niet gek dat veelgebruikers op zoek zijn naar een manier om “deze pc” sneller te openen. Een manier om “deze pc” sneller te openen is via de taakbalk. Een enkele klik op de snelkoppeling in de taakbalk opent direct “deze pc”, een productiviteits tip.

Dit is hoe u een snelkoppeling kunt aanmaken met “deze pc” op de taakbalk. Het is namelijk niet mogelijk om “deze pc” vast te maken aan de taakbalk, tenminste niet via standaard Windows-opties.

“Deze PC” snelkoppeling vastmaken aan de taakbalk

Om te beginnen klikt u met de rechtermuisknop op vrije ruimte op het bureaublad. In het menu klik vervolgens op “Nieuw” en hierna op “Snelkoppeling”.

Nieuwe snelkoppeling aanmaken

In het veld “Geef locatie van het item op” plakt u onderstaand pad:

%SystemRoot%\explorer.exe shell:MyComputerFolder

Klik op “volgende”.

Pad toevoegen

De naam van de snelkoppeling wijzigt u in “Deze PC”. Klik op “voltooien”.

Naam snelkoppeling wijzigen

We gaan nu het pictogram voor de “Deze PC” snelkoppeling wijzigen. Dit standaard pictogram is er één van de Windows verkenner, en dit is niet duidelijk.

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling. In het menu klik op “eigenschappen”.

Lees ook
Bestandsnaam wijzigen in Windows 11

Deze PC snelkoppeling eigenschappen

In de eigenschappen van de “Deze PC” snelkoppeling, klik op “Ander pictogram”. Geef vervolgens in het veld “Zoek in dit bestand naar pictogrammen” het volgende pad in:

%SystemRoot%\System32\SHELL32.dll

Druk op de enter toets, en selecteer het “deze pc” pictogram uit onderstaand voorbeeld. Klik op “OK” en nogmaals op “toepassen”.

Deze PC pictogram instellen

Klik nu nogmaals met de rechtermuisknop op de “Deze PC” snelkoppeling op het bureaublad. In het menu klik op “meer opties weergeven” en vervolgens op “Aan taakbalk vastmaken.

Aan taakbalk vastmaken

U heeft nu met succes een “Deze PC” snelkoppeling aangemaakt op de taakbalk. Een klik op deze snelkoppeling opent “Deze PC”.

Deze PC snelkoppeling in de taakbalk

U kunt meer snelkoppelingen aanmaken op de taakbalk. Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke 2 weken een samenvatting van de laatste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.
Deelt u mee?
Help mee en deel deze informatie met andere mensen.
4 reacties
  1. Mooie en werkende manier aangegeven om het pictogram deze pc aan te maken zodat het op de taakbalk terecht kan. Ik probeer nu ook een pictogram van de map (of snelkoppeling) downloads op de taakbalk te plaatsen, gaat niet of er moet een dergelijke truc zijn als u aangeeft voor het pictogram van deze pc.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *