DirectX updaten naar een nieuwe versie

Stefan
DirectX updaten naar een nieuwe versie

Het updaten van DirectX op uw Windows 11 pc is voornamelijk aan te raden vanwege de geoptimaliseerde spelbeleving die een recentere versie biedt. Denk hierbij aan een soepelere weergave en vloeiendere animaties in uw games. DirectX is niet alleen belangrijk voor games, maar ook voor andere multimedia. Een recente versie kan bijvoorbeeld het kijkplezier van video’s verhogen.

Mocht u tegen grafische problemen aanlopen op uw pc, dan kan een update van DirectX uitkomst bieden. Met de nieuwste versie worden mogelijk bestaande fouten verholpen, wat resulteert in een stabielere gebruikerservaring.

Stand eind 2023 is DirectX 12 de meest actuele versie. Hoewel er oudere versies zoals DirectX 11, 10, 9 en 8 bestaan, is Windows 11 standaard uitgerust met DirectX 12. Ik schrijf dit artikel dan ook zodat u begrijp dat er geen losse downloads meer zijn, maar dat Microsoft nu zelf nieuwe updates voor DirectX aanbiedt.

DirectX updaten naar een nieuwe versie

Het update proces van DirectX is vernieuwd. U kunt – zoals in eerdere versies van DirectX – geen programma meer downloaden die DirectX update. Om nu de nieuwste versie van DirectX te installeren kunt u de updates downloaden via Windows update.

Lees ook: Welke DirectX versie heb ik?

Om te beginnen, open de Instellingen door op Windows + I toetsencombinatie te drukken. Vervolgens klik u in de linker zijbalk op “Windows Update.”

windows update openen

Klik vervolgens aan de rechterkant, bovenaan, op “Naar updates zoeken.”

naar updates zoeken

Klik op de blauwe “Download en installeer” de beschikbare Windows-updates. Hiermee wordt ook uw DirectX-versie bijgewerkt als er een nieuwere versie beschikbaar is.

Na de update heeft u de nieuwste versie van DirectX op uw computer geïnstalleerd. Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *