Home PC tips Windows Een poort openen in Windows Firewall in Windows 11 of 10

Een poort openen in Windows Firewall in Windows 11 of 10

0
Een poort openen in Windows Firewall in Windows 11 of 10

Windows Firewall is een onmisbaar onderdeel van Windows. De Windows Firewall wordt gebruikt om uw Windows systeem te beschermen tegen netwerk gebaseerde bedreigingen.

U kunt bepalen wie toegang heeft tot uw Windows systeem en welke toegang wordt verleend. Met de Windows Firewall configuratie kunt u deze firewall instellingen configureren.

Windows Firewall is een applicatie die de informatie filtert die vanaf het internet op uw Windows systeem terechtkomt en die mogelijk schadelijke programma’s blokkeert.

De Windows Firewall blokkeert de meeste programma’s die willen communiceren met uw computer via de firewall. U hoeft alleen maar een applicatie toe te voegen aan de lijst van toegestane programma’s om het door de firewall te laten communiceren. Bij gebruik van een openbaar netwerk kan Windows Firewall het systeem ook beveiligen door alle ongevraagde pogingen om verbinding te maken met uw computer te blokkeren.

Door een bepaalde TCP of UDP poort in de Windows Firewall te openen kunt u toestaan dat een programma kan communiceren met andere computers op het netwerk of het internet.

Poort openen in Windows Firewall in Windows 11 of 10

Om een poort te configureren in de Windows Firewall dient u eerst de Windows Firewall instellingen te openen.

In de Windows zoekbalk type: wf.msc. Klik op het Windows Firewall zoekresultaat.

Klik daarna met de rechtermuisknop op de tekst: Regels voor binnenkomende verbindingen. In het menu klik op: Nieuwe regel.

Om een poort te blokkeren in de Windows Firewall kiest u de optie: Poort. Klik op volgende om door te gaan.

U kunt nu configureren of het een TCP of UDP poort betreft. Selecteer het gewenste poort type. Klik daarna op Specifieke lokale poorten en geef het poortnummer in dat u wenst te blokkeren of toe te staan in de Windows Firewall.

Klik op volgende om door te gaan.

Klik op de optie naar uw keuze. Wilt u de verbinding toestaan of wilt u de verbinding naar de gewenste poort blokkeren.

Klik op volgende om door te gaan.

Selecteer het gewenste profiel waarop de regel van toepassing is. U kunt kiezen uit domein, privé of openbaar.

Een domein profiel betreft een bedrijfsdomein (netwerk) een privé regel betreft een thuisnetwerk (dit is voor de meeste van ons van toepassing) en openbaar is een openbaar netwerk zoals een bibliotheek, café, etc.

Als u niet zeker bent kies alle drie. Klik op volgende om door te gaan.

Geef een duidelijke omschrijving in van de geconfigureerde Windows Firewall instelling. Geef in een duidelijke naam en omschrijving, mocht u later nog eens teruglezen wat u geconfigureerd heeft in de Windows Firewall dat u snel kunt zien wat er precies is geblokkeerd en waarvoor.

Klik op volgende om door te gaan.

U heeft nu met succes een TCP of UDP poort in de Windows Firewall toegestaan of geblokkeerd. In het regeloverzicht van binnenkomende verbindingen ziet u direct een nieuwe aangemaakte regel.

Wanneer u op zoek bent naar een betere en meer geavanceerde Firewall voor Windows dan raad ik u ZoneAlarm Firewall aan.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

GEEN REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten