Gebruikersprofielmap verwijderen zonder account te verwijderen

Stefan
Gebruikersprofielmap verwijderen zonder account te verwijderen

Als er een gebruikersaccount wordt toegevoegd, dan wordt er ook een gebruikersprofielmap aangemaakt.

De gebruikersprofielmap bevat instellingen specifiek voor het account. Dit zijn persoonlijke bestanden zoals downloads, documenten, afbeeldingen etc, maar ook bestanden die gerelateerd zijn aan geïnstalleerde apps door de gebruiker.

Wanneer er problemen ontstaan met een gebruikersaccount, kan het helpen om de gebruikersprofielmap te verwijderen zonder het gebruikersaccount te verwijderen. Door de gebruikersprofielmap te verwijderen kunt u een account herstellen. Hiermee kunt u onverklaarbare problemen vaak oplossen.

In zeer zeldzame gevallen kan het nodig zijn om ruimte vrij te maken op uw harde schijf, vooral als deze vol raakt en er geen andere opties zijn. Als u zeker weet dat u alle belangrijke gegevens elders hebt opgeslagen en u geen andere keuze hebt, kunt u overwegen om de gebruikersprofielmap te verwijderen om ruimte vrij te maken.

Lees ook
Schijfruimte vrijmaken in Windows 11? Complete gids!

In uitzonderlijke gevallen, zoals bij ernstige systeemfouten die niet kunnen worden opgelost met behoud van het gebruikersprofiel, kan het nodig zijn om het profiel te verwijderen en opnieuw aan te maken als onderdeel van een herstelprocedure. Het is niet aan te raden om een gebruikersprofielmap te verwijderen als u niet weet waar u aan begint.

Gebruikersprofielmap verwijderen zonder account te verwijderen

Om te beginnen dient u in te loggen met een ander gebruikersaccount. Het is niet mogelijk een gebruikersprofielmap te verwijderen van een gebruikersaccount waar u op dat moment mee bent ingelogd.

Lees ook
Lokaal gebruikersaccount toevoegen in Windows 11? Dit is hoe!

Om te beginnen opent u de instellingen. In de instellingen klikt u eerst op “Systeem” en vervolgens onderin op “Info”.

Info instellingen

Klik op de link “Geavanceerde systeeminstellingen”.

Geavanceerde systeeminstellingen

Klik eerst op tabblad “Geavanceerd” en vervolgens bij de gebruikersprofielen op “Instellingen”.

Gebruikersprofiel instellingen

Selecteer nu het gebruikersprofiel waarvan u de gebruikersprofielmap wilt verwijderen. Klik hier op “Verwijderen” om de gebruikersprofielmap daadwerkelijk te verwijderen.

Gebruikersprofielmap verwijderen

De volgende keer dat u opnieuw aanmeldt met het gebruikersaccount waarvan het gebruikersprofiel is verwijderd, wordt de profielmap opnieuw aangemaakt.

Lees ook
Windows 11 account verwijderen? Stap voor stap gids

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *