Geconfigureerd updatebeleid bekijken in Windows 11

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Een Windows 11 computer kan ingezet worden voor meerdere doeleinden. Zo kan een Windows 11 computer worden ingezet van thuis PC, werk PC, kiosk, school PC en ga zo maar door.

Om Windows 11 te beheren zijn er verschillende beleidsinstellingen mogelijk. Een beheerder kan een beleid toepassen op verschillende onderdelen in Windows 11, zoals bijvoorbeeld Windows update. Een beleid dat is toegepast op Windows update stelt een beheerder instaat om Windows update te beheren vanaf een server of lokaal.

Als er een beleid is toegepast op Windows update, dan moest ik in vorige Windows versies de groepsbeleid bewerker gebruiken om te identificeren of en welk beleid er is toegepast. Dit is in Windows 11 veranderd.

In dit artikel leest u hoe u via de Windows update geavanceerde instellingen kunt controleren of en welk updatebeleid er actief is voor Windows update. Deze informatie kunt u gebruiken om update problemen te verhelpen.

Geconfigureerd updatebeleid bekijken in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik vervolgens op Instellingen. Aan de linkerzijde klik eerst op Windows update en daarna op Geavanceerde opties.

Geavanceerde windows update instellingen

Klik vervolgens onderin in de Extra opties op “Geconfigureerd updatebeleid weergeven”.

Geconfigureerd update beleid weergeven in Windows update

Als er een updatebeleid actief is dat ziet u “Ingesteld beleid op uw apparaat”. Daaronder ziet het specifieke beleid dat is actief is met bron en type.

Sommige instellingen en besturingselementen zijn mogelijk niet beschikbaar voor u als uw organisatie beleid heeft ingesteld voor het beheren van updates of als u deelneemt aan het Windows Insider programma.

Ingesteld beleid op uw apparaat

Houdt er rekening mee dat u een updatebeleid niet altijd zelf kunt aanpassen. Als u een updatebeleid aantreft en uw PC maakt deel uit van een bedrijfsnetwerk of een werk-omgeving, dan dient u contact op te nemen met een systeem- of netwerkbeheerder als u daar vragen over heeft.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!