Windows 11 wil niet updaten? Probeer deze tips!

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Windows update is essentieel om Windows 11 beveiligd te houden en nieuwe functies te installeren.

Windows 11 bekende problemen worden opgelost met de laatste versie van de updates. En daarvoor moeten de updateproblemen met voorrang worden opgelost wanneer u problemen hebt met het binnenhalen of installeren van updates.

Er kunnen veel redenen zijn voor problemen met Windows-updates. Echter, er zijn ook een aantal dingen die u vooraf kunt controleren.

Als u bovenstaande controles heeft uitgevoerd en er zijn nog steeds problemen met Windows update in Windows 11, volg dan onderstaande tips.

Windows update werkt niet in Windows 11

Het eerste wat u kunt uitvoeren is een probleemoplosser. In Windows 11 zijn verschillende probleemoplossers beschikbaar. Deze probleemoplossers kunnen een probleem identificeren en waar nodig automatisch oplossen. Er is ook een probleem oplosser voor Windows update.

Windows update probleemoplosser

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik vervolgens links op Systeem en daarna op “Problemen oplossen”.

Problemen oplossen in Windows 11

Klik vervolgens onderaan op “Andere probleemoplossers”.

Andere probleemoplossers

Klik op de “Uitvoeren” knop rechts naast “Windows update” om de Windows update probleemoplosser te starten.

Windows update probleemoplosser uitvoeren

Er wordt nu automatisch een diagnose gestart bij Windows update problemen.

Windows update problemen vaststellen in Windows 11

Als de probleemoplossing is voltooid dan zijn er wijzigingen voor Windows update aangebracht in uw systeem. U kunt nu meer informatie weergeven over het update probleem door op de “Gedetailleerde informatie weergeven” link te klikken.

Als u verder wilt gaan dan klikt u op Sluiten of klik op Ja of Nee bij de vraag “Is uw probleem opgelost?”. Controleer nu opnieuw op Windows updates.

Gevonden Windows update problemen oplossen in Windows 11

Als het probleem nog niet is opgelost ga dan verder naar de volgende tip.

SFC scan uitvoeren

In Windows update gaat vaak iets mis omdat er beveiligde systeembestanden zijn beschadigd. Systeembestanden zijn nodig om updates te kunnen downloaden en installeren en zijn onderdeel van Windows 11.

Als deze bestanden niet goed werken, omdat ze bijvoorbeeld zijn vervangen door een ander proces of zijn beschadigd door een app dan dient u deze te herstellen.

Bestanden herstellen kan met SFC. SFC betekend System File Checker en zal alle beveiligde systeembestanden scannen, en beschadigde bestanden vervangen door een kopie in de cache die zich bevindt in een gecomprimeerde in de dllcache map.

Het uitvoeren van SFC lost vaak het Windows 11 update probleem op is mijn ervaring.

Klik op de Startknop, in het zoekvenster type: Opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en klik op “Als administrator uitvoeren”.

In het Opdrachtprompt venster type:

SFC /scannow

Om de SFC controle te starten en beschadigde bestanden te herstellen waar nodig. Dit proces kan even duren.

SFC scannow uitvoeren om update problemen te verhelpen in Windows 11

Als het scan proces is afgerond controleert u opnieuw op nieuwe Windows updates.

Mocht het update probleem nog niet zijn verholpen, en kan Windows 11 nog geen updates downloaden of installeren. Ga dan verder naar de volgende tip.

Windows update bestanden verwijderen

Windows update download bestanden naar uw computer. Deze updatebestanden worden later geïnstalleerd. Hier gaat soms iets mis. Deze tijdelijke bestanden kunnen beschadigd raken. Het verwijderen van de tijdelijke update bestanden kan dan helpen. Windows update zal daarna de update bestanden opnieuw downloaden en ook opnieuw proberen te installeren.

Open de Windows verkenner. In de adresbalk kopieer en plak de het onderstaande pad:

C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\

update map

Selecteer vervolgens alle mappen en bestanden in de “Softwaredistribution” map en klik erop met de rechtermuisknop. In het menu klik op het prullenbak pictogram en verwijder de gehele inhoud.

Softwaredistribution map leegmaken om updates te installeren in Windows 11

Sluit de Windows verkenner en herstart uw computer. Controleer daarna opnieuw op Windows updates.

Ik hoop dat het met deze tips is gelukt om update problemen in Windows 11 op te lossen. Indien u een vraag heeft dan help ik graag. Stel uw vraag hieronder en vergeet niet de Windows update foutcode te vermelden. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂
7 REACTIES
  1. Ik heb per ongeluk windows 11 gedownload maar wil het niet installeren. Nu krijg ik een melding dat dat binnenkort automatisch gebeurt. Hoe voorkom ik dat?

  2. Ik heb alle stappen doorlopen. Update uitvoeren lukt nog steeds niet bij mij.
    Ik krijg onderstaande code: 0x8007001f

    Ik weet niet goed wat ik nu nog kan doen?

  3. ik heb een dell i3 computer ddr3 en zonder uefi en trusted platform module ik heb goed windows 11 draaien ik krijg alleen geen belangrijke updates andere wel zoals nu 2022 – 08 comulative update gaat tot 100% en geeft foutmelding aan omdat ik geen pc heb waar geen windows 11 op mag ik heb ook een dell i7 computer ook ddr3 met uefi en 1,2 trusted platform heb ik ook windows 11 goed draaien het zelfde gaat tot 100% erna geeft foutmelding ook eerdere van juli,juni,mei enz wil niet instaleren omdat microsoft ziet dat deze computers niet geschikt is voor windows 11 hij gaat snel starten en snel alles openen omdat ik ssd schijven heb

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!