Geheugen besparen in Microsoft Edge met deze tip!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u meerdere tabbladen in Microsoft Edge open hebt dan wordt er veel computer geheugen gebruikt door Microsoft Edge. Ieder open tabblad in Microsoft Edge claimt zijn eigen stukje computer geheugen wat mogelijk tot het vertragen van Microsoft Edge kan leiden.

Als u te veel tabbladen open heeft die u niet gebruikt is het handiger als deze Microsoft Edge tabbladen in een geheugenbesparende stand worden geplaatst. Dit is waar deze tip kan helpen.

Microsoft Edge ondersteunt sluimerstandtabbladen. Sluimerstandtabbladen zijn tabbladen die Edge uitschakelt op het moment dat u ze niet gebruikt.

Dit is wat Microsoft zegt over sluimerstand tabbladen:

Uit de eerste interne tests van apparaten met slapende tabbladen is gebleken dat het geheugengebruik van Microsoft Edge gemiddeld met 26% is gedaald. Uit onze interne tests is ook gebleken dat een normaal tabblad op de achtergrond 29% meer CPU gebruikt voor Microsoft Edge dan een slapend tabblad. Deze besparingen zouden moeten leiden tot een uitstekende besparing op de batterij.

Hoewel de prestaties van individuele apparaten kunnen variëren, afhankelijk van de configuratie en het gebruik, verwachten we dat de afname van het resource- en batterijgebruik zal leiden tot een betere browse-ervaring voor gebruikers.

Uiteraard als u het tabblad opent dan wordt het tabblad meteen actief en kunt u het direct gebruiken.

Geheugen besparen in Microsoft Edge met sluimerstandtabbladen

Om deze tabblad – geheugen besparende functionaliteit in Microsoft Edge te activeren opent u de Edge web browser. In de rechterbovenhoek klikt u op de 3 puntjes om het Microsoft Edge menu te openen. Klik op Instellingen uit het Edge menu.

microsoft edge instellingen menu

In het linker menu klik op Systeem.

Geheugen besparen in Microsoft Edge met sluimerstandtabbladen

In het menu Bronnen opslaan kunt u de optie: Bronnengebruik beperken met sluimerstandtabbladen inschakelen. Deze functionaliteit kunt u nu nodig beoordelen (op het moment van schrijven van deze tip).

U kunt de tijdsduur die het tabblad inactief is wijzigen. De tabbladen worden dan pas na deze periode inactief en pas na deze tijdsduur begint Microsoft Edge dus met het besparen van geheugen. Standaard is deze tijd 2 uur. Ik raad aan de tijdsduur te wijzigen naar 5 minuten. Tabbladen die dan 5 minuten niet actief zijn worden automatisch in slaapstand gebracht.

Indien u liever niet heeft dat bepaalde websites geopend in tabbladen niet in slaapstand moeten worden gebracht dan kunt u deze toevoegen door op de Toevoegen knop te drukken en het websiteadres in te voeren.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓