Grootte van Windows update bestanden bekijken

Stefan
Grootte van Windows update bestanden bekijken

Het binnenhalen van updates in Windows is deels een automatisch proces. Het downloaden van updates geeft weliswaar aan wat voor update het betreft maar niet de grootte van een update.

U zou de grootte van update bestanden bijvoorbeeld willen weten, omdat u verbonden bent een beperkte of gemeten internetverbinding. Hierdoor kunt u bepalen of het binnenhalen van een grote update op dat moment wel handig is in verband met dataverbruik.

Ook kunnen updates aanzienlijke opslagruimte in beslag nemen. Gebruikers met beperkte opslagcapaciteit, zoals op oudere computers of apparaten met kleinere SSD’s, moeten mogelijk ruimte vrijmaken voordat ze een update kunnen installeren.

Het zou ook kunnen helpen bij een bepaalde vorm van planning. Grote updates kunnen lang duren om te downloaden en te installeren. Gebruikers kunnen de grootte van een update willen weten om de installatie te plannen op een moment dat het hen het minst stoort, bijvoorbeeld ‘s nachts of tijdens werkpauzes.

Grootte van Windows update bestanden bekijken

Om te beginnen download u Windows update minitool naar uw computer. Open deze gratis app. Klik vervolgens op de “Zoeken naar nieuwe updates” knop.

Zoeken naar nieuwe updates

Aan de rechterzijde ziet alle nieuwe updates die u kunt downloaden en installeren. In deze kolom wordt ook de totale grootte van elke update weergegeven.

Grootte van Windows update bestanden bekijken

Op deze manier kunt u bepalen of u de update wilt installeren of niet. Om een update bijvoorbeeld niet te installeren selecteert u de update en klikt u op de “Verbergen” knop.

update verbergen of niet installeren

Voor de meer geavanceerde beheerder. U kunt ook gebruikmaken van de PowerShell PSWindowsUpdate module om updates in Windows te beheren.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook
Word, Excel of PowerPoint snelkoppeling aanmaken in de taakbalk

Lees verder:

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *