Optionele updates en stuurprogramma’s installeren in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Windows 11 bevat een optie om optionele updates te downloaden en te installeren. Dit zijn updates die niet vereist (maar wel noodzakelijk) zijn om een gekoppelde apparaten goed te laten werken.

Meestal gaat het om pakketten voor Microsoft-producten en producten van derden, feature-updates, optionele maandelijkse updates en stuurprogramma’s voor verschillende hardware apparaten zoals printers, camera’s, netwerkadapters, enzovoorts.

Optionele updates zijn niet nieuw voor Windows 11. De keuze of u bepaalde optionele updates wilt installeren, bestaat al sinds Windows 10. In het verleden kon u ook stuurprogramma’s installeren of bijwerken vanuit Apparaatbeheer. Die optie is echter verwijderd, en nu zijn ze alleen beschikbaar via de “Optionele updates” instellingen.

Optionele updates en stuurprogramma’s installeren in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op “Windows update” en klik daarna op “Geavanceerde opties”.

Geavanceerde opties in Windows update voor Windows 11

Klik daarna op “Optionele updates”. Updates van functies, kwaliteit en stuurprogramma’s.

Optionele updates installeren

Als er optionele updates of stuurprogramma’s beschikbaar zijn om te installeren dan ziet u dit in het overzicht. Selecteer de update(s) die u wenst te installeren en klik op de “Downloaden en installeren” knop.

Optionele updates installeren in Windows 11

Zodra u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, worden de optionele updates gedownload en geïnstalleerd op de computer. Afhankelijk van de update kan het ook zijn dat u de computer opnieuw moet opstarten om de wijzigingen toe te passen.

U ziet alleen updates voor stuurprogramma’s als deze beschikbaar zijn voor uw computerconfiguratie. Anders worden ze niet op de pagina weergegeven. Als u een specifiek apparaat moet bijwerken, kunt u het beste de ondersteuningswebsite van de fabrikant raadplegen om de nieuwste stuurprogramma’s te downloaden en te installeren.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓