Optionele updates en stuurprogramma’s installeren in Windows 11

Stefan
Optionele updates en stuurprogramma's installeren in Windows 11

Windows 11 bevat een optie om optionele updates te downloaden en te installeren. Dit zijn updates die niet vereist (maar wel noodzakelijk) zijn om een gekoppelde apparaten goed te laten werken.

Meestal gaat het om pakketten voor Microsoft-producten en producten van derden, feature-updates, optionele maandelijkse updates en stuurprogramma’s voor verschillende hardware apparaten zoals printers, camera’s, netwerkadapters, enzovoorts.

Optionele updates zijn niet nieuw voor Windows 11. De keuze of u bepaalde optionele updates wilt installeren, bestaat al sinds Windows 10. In het verleden kon u ook stuurprogramma’s installeren of bijwerken vanuit Apparaatbeheer. Die optie is echter verwijderd, en nu zijn ze alleen beschikbaar via de “Optionele updates” instellingen.

Optionele updates en stuurprogramma’s installeren in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op “Windows update” en klik daarna op “Geavanceerde opties”.

Geavanceerde opties in Windows update voor Windows 11

Klik daarna op “Optionele updates”. Updates van functies, kwaliteit en stuurprogramma’s.

Optionele updates installeren

Als er optionele updates of stuurprogramma’s beschikbaar zijn om te installeren dan ziet u dit in het overzicht. Selecteer de update(s) die u wenst te installeren en klik op de “Downloaden en installeren” knop.

Optionele updates installeren in Windows 11

Zodra u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, worden de optionele updates gedownload en geïnstalleerd op de computer. Afhankelijk van de update kan het ook zijn dat u de computer opnieuw moet opstarten om de wijzigingen toe te passen.

U ziet alleen updates voor stuurprogramma’s als deze beschikbaar zijn voor uw computerconfiguratie. Anders worden ze niet op de pagina weergegeven. Als u een specifiek apparaat moet bijwerken, kunt u het beste de ondersteuningswebsite van de fabrikant raadplegen om de nieuwste stuurprogramma’s te downloaden en te installeren.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *