Optionele updates en stuurprogramma’s installeren in Windows 11

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Windows 11 bevat een optie om optionele updates te downloaden en te installeren. Dit zijn updates die niet vereist (maar wel noodzakelijk) zijn om een gekoppelde apparaten goed te laten werken.

Meestal gaat het om pakketten voor Microsoft-producten en producten van derden, feature-updates, optionele maandelijkse updates en stuurprogramma’s voor verschillende hardware apparaten zoals printers, camera’s, netwerkadapters, enzovoorts.

Optionele updates zijn niet nieuw voor Windows 11. De keuze of u bepaalde optionele updates wilt installeren, bestaat al sinds Windows 10. In het verleden kon u ook stuurprogramma’s installeren of bijwerken vanuit Apparaatbeheer. Die optie is echter verwijderd, en nu zijn ze alleen beschikbaar via de “Optionele updates” instellingen.

Optionele updates en stuurprogramma’s installeren in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op “Windows update” en klik daarna op “Geavanceerde opties”.

Geavanceerde opties in Windows update voor Windows 11

Klik daarna op “Optionele updates”. Updates van functies, kwaliteit en stuurprogramma’s.

Optionele updates installeren

Als er optionele updates of stuurprogramma’s beschikbaar zijn om te installeren dan ziet u dit in het overzicht. Selecteer de update(s) die u wenst te installeren en klik op de “Downloaden en installeren” knop.

Optionele updates installeren in Windows 11

Zodra u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, worden de optionele updates gedownload en geïnstalleerd op de computer. Afhankelijk van de update kan het ook zijn dat u de computer opnieuw moet opstarten om de wijzigingen toe te passen.

U ziet alleen updates voor stuurprogramma’s als deze beschikbaar zijn voor uw computerconfiguratie. Anders worden ze niet op de pagina weergegeven. Als u een specifiek apparaat moet bijwerken, kunt u het beste de ondersteuningswebsite van de fabrikant raadplegen om de nieuwste stuurprogramma’s te downloaden en te installeren.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!