Hoe lang wordt windows 10 nog ondersteund

Stefan
Hoe lang wordt windows 10 nog ondersteund

Een veel gestelde vraag onder Windows 10 gebruikers is; hoelang wordt Windows 10 nog ondersteund.

Algemene Ondersteuning van Windows 10

Windows 10 zal tot 14 oktober 2025 ondersteund worden door Microsoft. Dit geldt voor verschillende edities, waaronder Windows 10 Home, Pro, Pro Education en Pro for Workstations.

Laatste Versie en Maandelijkse Beveiligingsupdates

De huidige versie, 22H2, is de laatste versie van Windows 10, en alle edities zullen tot die datum ondersteuning blijven ontvangen in de vorm van maandelijkse beveiligingsupdates. Het is belangrijk om op te merken dat bestaande LTSC-uitgaven (Long-Term Servicing Channel) na deze datum updates zullen blijven ontvangen, afhankelijk van hun specifieke levenscycli​.

Hoe lang wordt windows 10 nog ondersteund

Extended Security Updates (ESU) Programma

Voor gebruikers of organisaties die na 14 oktober 2025 Windows 10 willen blijven gebruiken, bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan het betaalde Extended Security Updates (ESU) programma. Dit programma biedt de mogelijkheid om na de officiële ondersteuningstermijn toch beveiligingsupdates te blijven ontvangen.

Aanvullende Beveiligingsmaatregelen en Softwareondersteuning

Voor iedereen die Windows 10 na de einddatum oktober 2025 van de ondersteuning willen blijven gebruiken, is het belangrijk om aanvullende beveiligingsmaatregelen te overwegen, zoals het gebruik van een betrouwbare antivirus en het regelmatig maken van back-ups van belangrijke gegevens.

Houdt er ook rekening mee dat Microsoft zelf Windows 10 ondersteunt tot oktober 2025, maar dat andere softwareleveranciers en app-ontwikkelaars besluiten hun ondersteuning eerder te beëindigen. Het is belangrijk om dit te overwegen bij het gebruik van essentiële applicaties op Windows 10.

Lees hier hoe u Windows 11 kunt installeren. Heeft u een niet ondersteunde computer, dan kunt u Windows 11 op een oude PC installeren. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *