HP Smart App verwijderen in Windows 11

Stefan
HP Smart App verwijderen in Windows 11

Op het internet klagen gebruikers dat, ondanks dat ze geen Hewlett Packard printer of scanner bezitten, toch de HP Smart app wordt geïnstalleerd.

De HP Smart App is een applicatie ontworpen door Hewlett Packard (HP) om HP printers te beheren. Gebruikers kunnen hiermee hun HP printers instellen, printen, scannen en taken beheren, rechtstreeks vanaf hun computer of mobiele apparaten.

Het ongewenste installeren van de HP Smart app zou voornamelijk voorkomen op Dell en Lenovo computers of laptops. We noemen dit soort apps dan ook “Bloatware“.

Bloatware apps zijn vooraf geïnstalleerde softwareprogramma’s op apparaten zoals computers, die vaak ongewenst of onnodig zijn voor de gebruiker. Als de HP Smart app ook bij u ongewenst is geïnstalleerd, dan kunt u het op de volgende manier verwijderen.

HP Smart App verwijderen in Windows 11

Om te beginnen opent u de instellingen. In de instellingen klikt u op “Apps” en vervolgens op “Geïnstalleerde apps”. Zoek in de lijst van apps “HP Smart” en klik rechts naast “HP Smart” op de “…” om het menu te openen. In het menu klikt u vervolgens op “verwijderen”.

HP Smart verwijderen in Windows 11

Een alternatieve manier om “HP Smart” te verwijderen is via PowerShell.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op “Windows Terminal (beheerder)” in het menu. In het Windows Terminal (PowerShell) venster, type:

Get-AppxPackage *HPPrinterControl* | Remove-AppxPackage

HP Smart verwijderen via PowerShell

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *