Hyper-V aanzetten of Hyper-V installeren in Windows 10 Home

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Hyper-V is een hulpmiddel voor virtualisatietechnologie van Microsoft die standaard alleen beschikbaar is op Windows 10 Professional, Windows 10 Enterprise en Windows 10 Educatie edities.

Met Microsoft Hyper-V kunt u één of meerdere virtuele machines maken om verschillende besturingssystemen op één Windows 10 computer te installeren en uit te voeren. Het hebben van de juiste Windows 10-versie is niet het enige wat uw pc nodig heeft. Zo heeft uw computer ook de volgende hardware vereisten nodig voor het kunnen draaien van virtuele machines via Hyper-V in Windows.

Uw computer dient te beschikken over een 64- bit processor, 4GB minimum aan RAM-geheugen en de processor moet ondersteuning bieden voor de VM Monitor Mode Extension.

Hyper-V is dus niet beschikbaar voor Windows 10 Home. Tenminste, dat is standaard zo. In dit artikel leg ik u stap voor stap uit hoe u Hyper-V toch kunt installeren in Windows 10 Home editie zonder te upgraden naar een Windows 10 professional of hoger editie.

Hyper-V installeren in Windows 10 Home

Ga naar het Windows bureaublad en klik met de rechtermuisknop op een vrije ruimte in het Bureaublad.

nieuwe tekstbestand aanmaken

Maak een nieuw tekstbestand aan en kopieer en plak de volgende onderstaande tekst in het zojuist nieuw aangemaakte tekstbestand.

pushd "%~dp0"
dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\*Hyper-V*.mum >hyperv.txt
for /f %%i in ('findstr /i . hyperv.txt 2^>nul') do dism /online /norestart /add-package:"%SystemRoot%\servicing\Packages\%%i"
del hyperv.txt
Dism /online /enable-feature /featurename:Microsoft-Hyper-V -All /LimitAccess /ALL
pause

Ga naar bestand in de tekstbewerker die u gebruikt en klik op Opslaan Als. Sla het bestand op als HyperV.cmd.

HyperV bestand opslaan

Ik raad u aan voordat u doorgaat om een Windows 10 herstelpunt te maken.

Klik met de rechtermuisknop op het HyperV.cmd bestand en kies voor Als Administrator uitvoeren.

Er wordt nu een nieuw Opdrachtprompt venster geopend die stappen doorloopt om Hyper-V te installeren in Windows 10 home editie.

Dit Hyper-V installatieproces kan een paar minuten duren.

Als het bestand klaar is wordt gevraagd om uw computer te herstarten. Sla uw werk op en herstart uw computer.

Sla deze website op om terug te keren voor de Hyper-V installatie vervolg stappen.

Hyper-V installeren in Windows home editie

In de Windows zoekbalk type: optionalfeatures. Klik op Optionele onderdelen toevoegen in Windows.

Hyper-v inschakelen in Windows

In de Windows onderdelen in- of uitschakelen instellingen klik op Hyper-V en schakel de optie in. Klik daarna op OK om Hyper-V in te schakelen in Windows 10 Home editie. Een herstart van Windows 10 is nodig om de Hyper-V installatie te voltooien.

Hyper-v installeren in Windows

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

2 REACTIES

  1. Ik heb het bestandje HyperV.cmd aangemaakt maar ik kan hem niet runnen als administrator (die optie staat er niet bij als ik rechtermuistoets klik).

    • Hallo Ronald, probeer eens SHIFT ingedrukt te houden terwijl u met de rechtermuisknop op het bestand klikt. Ik ga ervan uit dat u beheerder bent in Windows. Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓