JAR bestand openen in Windows 10/11? Zo werkt het!

Stefan
JAR bestand openen in Windows 10/11? Zo werkt het!

Een JAR bestand is een Java archief bestand. Dit soort bestanden bevat Java programmacode en in enkele gevallen uitvoerbare bestanden.

U kunt in Windows 10 of Windows 11 standaard geen .jar bestand openen. Als u een JAR bestand probeert te openen zal Windows u vragen met welke app u het bestand wilt openen.

JAR bestand in Windows 11

Om een JAR bestand te openen dient u software te installeren. Dit is de Java software van Oracle of van OpenJDK. Als u geen software van Oracle wilt installeren i.v.m. privacy problemen en licenties dan is OpenJDK een alternatief.

JAR bestand openen in Windows 10 of Windows 11

Om te beginnen raad ik u aan om te controleren of Java al op uw computer is geïnstalleerd. Dit kunt u controleren door de Java versie op te zoeken.

Java downloaden

Als u Java nog niet heeft geïnstalleerd dan download u één van de twee Java platformen naar uw computer:

Java installeren

Nadat u Java heeft gedownload dient u het te installeren op uw computer.

Java installeren in Windows

Java zal zelf de geschikte Java versie en architectuur downloaden en installeren op uw computer. Vervolgens wordt Java geïnstalleerd, dit duurt niet lang.

Installing java

Na installatie van Java gaat u terug naar de locatie waar het “.JAR” bestand zich bevindt en dubbelklikt u op het bestand om het te openen.

Ik raad aan om alleen .jar bestanden te openen waarvan u de inhoud en de ontwikkelaar vertrouwd. Jar bestanden kunnen ongewenste inhoud bevatten zoals uitvoerbare code en daarmee dus malware.

JAR bestand succesvol geopend in Windows 10 of 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *