Home PC tips Windows Installeer klassieke Windows 7 spelletjes in Windows 10/11

Installeer klassieke Windows 7 spelletjes in Windows 10/11

0
Installeer klassieke Windows 7 spelletjes in Windows 10/11

Sinds Windows 8 worden de klassieke Windows 7 spelletjes niet meer geïnstalleerd. Het gaat om de spelletjes solitaire, spider solitaire, minesweeper (mijnenveger), freecell, hearts (hartenjagen), chess titans, mahjong titans, purble place, internet spades, internet checkers en internet backgammon.

Voor sommige mensen is dit zelfs de reden om Windows 7 niet bij te werken naar de laatste Windows versie. Deze mensen kunnen vanaf nu rustig upgraden, de klassieke Windows 7 spelletjes zijn nu ook beschikbaar voor Windows 10 of Windows 11 in de Nederlandse taal.

Windows 7 spelletjes in Windows 11

Om de Windows 7 spellen te installeren opent u de Win7games website. Klik op de groene “Spellen downloaden” knop om het downloaden te starten.

Klik op het zip-bestand wat is gedownload. Open het installatiebestand in het zip-bestand. Als u een melding krijgt dat “Uw pc wordt beschermd” van Smartscreen filter, klik op “Meer informatie” en daarna op “Toch uitvoeren”.

Selecteer de games die u wenst te installeren. Klik daarna op de Installeren knop.

Na installatie vind u de spellen terug in de map:

C:\Program Files\Microsoft Games

Klik op de map met het spel en maak eventueel een snelkoppeling in het menu Start via het uitvoerbaar bestand. Klik met de rechtermuisknop op het uitvoerbaar bestand en klik op Aan start vastmaken.

U vindt de snelkoppeling naar het Windows 7 spel nu via de startknop en in het “vastgemaakt” menu.

Veel plezier met de klassieke Windows 7 spellen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

GEEN REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten