Installeer klassieke Windows 7 spelletjes in Windows 10/11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Sinds Windows 8 worden de klassieke Windows 7 spelletjes niet meer geïnstalleerd. Het gaat om de spelletjes solitaire, spider solitaire, minesweeper (mijnenveger), freecell, hearts (hartenjagen), chess titans, mahjong titans, purble place, internet spades, internet checkers en internet backgammon.

Voor sommige mensen is dit zelfs de reden om Windows 7 niet bij te werken naar de laatste Windows versie. Deze mensen kunnen vanaf nu rustig upgraden, de klassieke Windows 7 spelletjes zijn nu ook beschikbaar voor Windows 10 of Windows 11 in de Nederlandse taal.

Windows 7 spelletjes in Windows 11

Om de Windows 7 spellen te installeren opent u de Win7games website. Klik op de groene “Spellen downloaden” knop om het downloaden te starten.

Klassieke Windows 7 spellen downloaden

Klik op het zip-bestand wat is gedownload. Open het installatiebestand in het zip-bestand. Als u een melding krijgt dat “Uw pc wordt beschermd” van Smartscreen filter, klik op “Meer informatie” en daarna op “Toch uitvoeren”.

Uw PC Wordt beschermd melding accepteren

Selecteer de games die u wenst te installeren. Klik daarna op de Installeren knop.

Windows 7 spellen installeren voor Windows 11

Na installatie vind u de spellen terug in de map:

C:\Program Files\Microsoft Games

Microsoft Games

Klik op de map met het spel en maak eventueel een snelkoppeling in het menu Start via het uitvoerbaar bestand. Klik met de rechtermuisknop op het uitvoerbaar bestand en klik op Aan start vastmaken.

Hartenjagen aan start vastmaken

U vindt de snelkoppeling naar het Windows 7 spel nu via de startknop en in het “vastgemaakt” menu.

Snelkoppeling in het startmenu

Veel plezier met de klassieke Windows 7 spellen.

Hartenjagen voor Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓