Krijg een melding wanneer Windows 11 de webcam gebruikt

Stefan
Krijg een melding wanneer Windows 11 de webcam gebruikt

Als uw computer of laptop over een webcam of camera beschikt, dan ziet u wanneer de camera aanstaat een groen of rood led lampje naast de fysieke camera.

Dit led lampje betekent dat de webcam of camera actief is en dat er beeld wordt opgenomen. Dit heet een indicatie led en helpt mensen om te zien of er onbedoeld een webcam of camera is ingeschakeld.

Sommige webcams of camera’s hebben dit soort indicatie leds niet. Het is dan niet mogelijk om te zien of de camera op dat moment is ingeschakeld of niet.

Hiervoor kunt u in Windows 11 een wijziging doorvoeren via het Windows-register. Op het moment dat de camera dan wordt in- of uitgeschakeld krijgt u melding via de taakbalk te zien “Camera aan” of “Camera uit”.

Camera melding in Windows 11

Krijg een melding wanneer Windows 11 de webcam gebruikt

Om deze melding in- of uit te schakelen opent u het Windows register. Ga naar de volgende sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\OEM\Device\Capture

Dubbelklik vervolgens op “NoPhysicalCameraLED” om de waardegegevens te wijzigen. Wijzig de waarde naar “1” om de camera melding in te schakelen of naar “0” om de camera melding uit te schakelen.

NoPhysicalCameraLED

Een herstart van de computer is niet nodig. U krijgt nu een melding via de taakbalk als de camera wordt ingeschakeld door een app.

Problemen met de webcam? Lees dan artikel: Webcam werkt niet in Windows 11.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *