Nieuw tab pagina in de Microsoft browser aanpassen

Stefan
Nieuw tab pagina in de Microsoft browser aanpassen

Als u de Microsoft Edge browser opent, dan wordt de standaard nieuw tab pagina weergegeven als u geen andere voorkeuren heeft ingesteld.

De nieuw tab pagina in de Edge browser biedt u direct inzicht in het actuele weer, er is een zoekbalk aanwezig om direct te zoeken via Bing en er wordt verschillend actueel nieuws getoond.

U kunt de nieuw tab pagina volledig aanpassen naar wens. Zo kunt u een eigen afbeelding instellen, de inhoud verbergen, een specifiek thema instellen en meer.

In dit artikel leg ik u uit hoe u de nieuw tab pagina van de Microsoft Edge browser volledig kunt aanpassen naar wens.

Nieuw tab pagina in de Microsoft Edge browser aanpassen

Om de nieuw tab pagina te wijzigen opent u de Microsoft Edge browser. Klik vervolgens op het tandwiel pictogram in de rechterbovenhoek.

nieuw tab pagina wijzigen in microsoft edge

Indeling

Er zijn voor de Microsoft Edge nieuw tab pagina verschillende indelingen waaruit u kunt kiezen. Elke indeling biedt een andere ervaring voor de nieuw tab pagina.

De indelingen waar u uit kunt kiezen zijn uitgelicht, inspirerend, informatief en aangepast. Als u de nieuw tab pagina wilt aanpassen naar wens dan selecteert u aangepast.

Indelingen

Regio en taal

De Microsoft Edge nieuw tab pagina selecteert nieuws en informatie aan de hand van de gekozen regio en taal. Als u nieuws en informatie van een andere regio in een andere taal wenst te zien op de nieuw tab pagina dan selecteert u hier de gewenste regio en taal.

Regio en taal

Snelkoppelingen

Bovenin de nieuw tab pagina ziet u snelkoppelingen. Dit is standaard 1 rij met de meest bezochte websites als een snelkoppeling.

Deze rij kunt u uitbreiden naar 2 rijen of helemaal uitschakelen om geen snelkoppelingen meer weer te geven op de nieuw tab pagina.

Snelkoppelingen

U kunt iedere snelkoppeling afzonderlijk wijzigen. Dat doet u door met de muis over de snelkoppeling te bewegen. Aan de rechterzijde verschijnt vervolgens een extra menu knop. Klik erop om de naam van de snelkoppeling aan te passen. De snelkoppeling te verwijderen, vast te maken aan een pagina of vast te maken aan de taakbalk.

Snelkoppeling op nieuw tabblad in Edge wijzigen

Achtergrond

Het nieuwe tabblad in de Microsoft Edge browser biedt standaard een achtergrond van de dag. Elke dag selecteert Microsoft een andere achtergrond als u de achtergrond van de dag optie heeft ingeschakeld ziet u deze achtergrond in het nieuw tabblad.

Ook de achtergrond instellingen voor het nieuw tabblad kunt u aanpassen. Zo kunt u de achtergrond verwijderen door “Uit” te selecteren, er wordt dan een blanke achtergrond weergegeven. Ook kunt u dus de afbeelding van de dag selecteren, een afbeelding of video van de dag of een eigen afbeelding instellen als achtergrond.

Als u liever de gehele Microsoft Edge browser instelt op een bepaalde kleur of bepaald thema dan kiest u voor “aangepast thema”.

Achtergrond wijzigen nieuw tabblad microsoft edge

Op de achtergrond worden ook dynamische onderdelen toegevoegd zoals de “begroeting”. Dit is een klein dynamische stukje tekst wat uw huidige locatie weergeeft en in het Nederlands het actuele weer.

Begroeting weergeven in microsoft edge

Ook deze begroeting kunt u in- of uitschakelen, net als een Office-zijbalk.

Inhoud

Als laatste kunt u de inhoud die wordt weergegeven op de nieuw tab pagina wijzigen. De inhoud betreft het recente nieuws, en de informatieve koppen met artikelen, huidige weer, en de verkeerssituatie. Dit is een afhankelijk van de eerder gekozen opties wat er wordt weergeven.

U kiezen om de inhoud op vier verschillende manieren weer te geven. U kunt de inhoud zichtbaar instellen, alle inhoud is dan direct op de nieuw tab pagina zichtbaar.

U kunt de inhoud gedeeltelijk zichtbaar maken. Dan verschuift de inhoud enkele centimeters naar beneden en is het bovenstuk groter.

U kunt alleen koppen zichtbaar maken. Alle inhoud verschuift dan nog verder naar beneden tot alleen de koppen zichtbaar zijn zoals Sport, mijn feed e.d.

Of u kunt de inhoud volledig uitschakelen. Er wordt dan geen nieuws, maar ook geen widgets zoals de huidige verkeerssituatie, het actuele weer en showbizz nieuws meer getoond.

Inhoud aanpassen in de microsoft edge nieuw tab pagina

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Microsoft Edge herstellen.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

1 reactie
 1. In Edge kun je het nieuwe tabblad aanpassen naar een door jouzelf gekozen site.
  Ga naar instellingen …
  klik op extensies
  Dan op extensies beheren
  Links boven zoek je naar “Redirect”
  Rechts verschijn dan New Tab Redirect

  Met deze extensie kun je de standaardsite van Nieuw Tabblad aanpassen naar eigen wens.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *