Tekst kopiëren uit een afbeelding via PowerToys

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Microsoft heeft een nieuwe versie van PowerToys geïntroduceerd. Deze nieuwe versie bevat een nieuw hulpmiddel genaamd “Text Extractor”.

Text Extractor werkt ongeveer hetzelfde als OCR (Joe Finney’s Text Grab). Het is met deze functie mogelijk om tekst te selecteren in een afbeelding. Deze geselecteerde tekst wordt vervolgens omgezet van afbeelding naar platte tekst.

De platte tekst die uit de afbeelding is gekopieerd kunt u daarna plakken in een tekstbewerker of waar u de tekst ook nodig heeft. Het grote voordeel van Text Extractor is dat het gratis te gebruiken is via PowerToys. Daarnaast werkt het met een simpele toetsencombinatie en hoeft u de tekst in de afbeelding alleen maar te selecteren door de muis over de tekst te slepen. Het kopiëren van de platte tekst naar het klembord gebeurt dan automatisch.

Tekst kopiëren uit een afbeelding via PowerToys

Om te beginnen download u PowerToys naar uw computer. Installeer de app vervolgens op uw computer.

Aan de linkerzijde in het menu klik op “Text Extractor”.

Text Extractor in PowerToys

Met de standaard sneltoetsen combinatie Windows-toets + Shift + T, ziet u een overlay op het beeldscherm. Klik en houd uw primaire muisknop ingedrukt en sleep om uw tekst in de afbeelding te herkennen. De tekst zal worden opgeslagen op het klembord.

OCR tekst in afbeelding naar platte tekst

Door shift knop ingedrukt te houden, verandert u van het aanpassen van de grootte van het vastleggingsgebied naar het verplaatsen van het vastleggingsgebied. Wanneer u shift loslaat, kunt u de grootte weer aanpassen.

Als u klaar bent dan kunt u de tekst plakken via de sneltoets CTRL + V. PowerToys kan naast het herkennen van tekst uit een afbeelding nog veel meer:

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!