Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Tekst toevoegen aan PDF bestand met Microsoft Edge

Als u tekst wilt toevoegen aan een PDF bestand, en u wilt hiervoor geen software van derden installeren, dan kunt u gebruik maken van de Microsoft Edge browser.

De Microsoft Edge browser is net als Google Chrome of Firefox in staat om PDF bestanden te openen en te lezen. Echter, in Microsoft Edge kunt u een PDF bestand ook bewerken. Dat betekent dat u tekst kunt toevoegen aan een PDF bestand zonder hiervoor software van derden zoals Adobe Acrobat voor te installeren.

Het toevoegen van tekst een PDF bestand is bijvoorbeeld erg handig als u een PDF formulier dient in te vullen. U kunt de PDF dan in Edge bewerken en er tekst aan toevoegen op de plaats die u zelf wilt. Dit is hoe het werkt.

Tekst toevoegen aan PDF bestand met Microsoft Edge

Om te beginnen opent u het PDF bestand in de Microsoft Edge browser. Dit kunt u simpel doen door de Edge browser te openen en het PDF bestand te slepen naar een tabblad. Het PDF bestand is nu geopend in de Microsoft Edge browser.

PDF bestand openen in Microsoft Edge

Klik op de “Tekst toevoegen” knop in het menu.

Tekst toevoegen aan PDF met Microsoft Edge

Er verschijnt nu een venster waar u kunt aangeven waar u de tekst wilt toevoegen aan het PDF bestand. U kunt kiezen uit vier verschillende kleuren. Namelijk, rood, groen, blauw en standaard zwart.

Het is niet mogelijk om het lettertype aan te passen. Daarnaast kunt u wel de tekst vergroten, verkleinen, en de tekstafstand aanpassen. Door op het prullenbak pictogram te klikken kunt u tekst of ongedaan maken.

Tekst bewerken PDF met Microsoft Edge

De opties om tekst toe te voegen zijn enigszins beperkt. Echter, het biedt een snelle en vooral makkelijke manier om formulieren te vullen met tekst of om snel annotaties toe te voegen aan een PDF bestand.

Als u klaar bent dan klikt u in het menu op het “Opslaan” pictogram. U kunt het PDF bestand met toegevoegde tekst nu opslaan op uw computer.

PDF bestand met tekst opslaan als

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!