Wachtwoord na slaapstand uitschakelen in Windows 10

Stefan
Wachtwoord na slaapstand uitschakelen in Windows 10

Als u een wachtwoord heeft ingesteld voor uw Windows 10 gebruikersaccount, dan zal uw Windows 10 PC u om een wachtwoord vragen na het ontwaken uit slaapstand.

Vele Windows 10 gebruikers willen het vragen om een wachtwoord na slaapstand uitschakelen. Als u de enige gebruiker bent van de PC is het constant moeten invoeren van het wachtwoord ronduit vervelend.

In Windows 10 kunt u dan ook het wachtwoord verzoek uitschakelen als u de computer uit slaapstand heeft gehaald. U hoeft zich na slaapstand dus niet meer aan te melden. Dit kunt u aanpassen via de instellingen, dit is hoe het werkt.

Wachtwoord na slaapstand uitschakelen in Windows 10

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Instellingen. In de instellingen klikt u vervolgens op Accounts.

Accounts instellingen in Windows 10

Aan de linkerzijde klikt u eerst op Aanmeldingsopties. In de aanmeldingsopties wijzigt u de instelling “Aanmelding vereisen” naar “Nooit”.

Wachtwoord vereisen na slaapstand uitschakelen in Windows 10

Er wordt nu niet meer om een wachtwoord gevraagd als u de Windows 10 PC uit slaapstand haalt. Zorg ook dat dynamisch vergrendelen is uitgeschakeld.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees hier hoe u het wachtwoord na slaapstand kunt uitschakelen in Windows 11.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *