2 manieren om de BIOS versie te achterhalen in Windows

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen.

Hoewel het in de meeste gevallen niet nodig is om de BIOS-versie te achterhalen, zijn er bepaalde situaties waarin u dat wel zou willen. Als er bijvoorbeeld een BIOS-update beschikbaar is, zou u de huidige versie moeten controleren voor u verder gaat.

De BIOS of het moederbord van uw computersysteem krijgt regelmatig updates, net zoals de meeste andere software op uw PC. De updates komen meestal met probleemoplossingen, beveiligings-updates, of om nieuwe functies toe te voegen. Kennis van de BIOS-versie kan ook nuttig zijn wanneer u problemen hebt met het RAM of de CPU die tot fouten leiden en de informatie kan u helpen om de problemen effectief op te lossen.

Met de nieuwe Windows 11 hebben gebruikers echter nog steeds moeite om zich aan te passen aan de nieuwe uiterlijk en de functies. In dit artikel leg ik u uit hoe u via twee manieren in Windows de BIOS-versie kunt identificeren.

BIOS versie te achterhalen in Windows

Systeeminformatie

De eerste manier om de BIOS versie op te zoeken is via Systeeminformatie. Systeeminformatie is een app op uw computer die een overzicht biedt van software, instellingen en hardware. U kunt via deze app ook de BIOS versie achterhalen.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu. Klik op uitvoeren. In het uitvoeren venster type: msinfo32. Klik links op Systeemoverzicht. In de rechterzijde ziet u “BIOS-versie/datum”. Dit is de BIOS-versie informatie. U ziet hier ook de informatie over uw moederbord.

Systeeminformatie BIOS versie

Systeminfo via Opdrachtprompt

De BIOS-versie kunt u ook opzoeken via het Opdrachtprompt. U geef een commando in en de BIOS-versie informatie wordt weergegeven in het venster.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op uitvoeren. In het uitvoeren venster type: cmd.exe.

In het Opdrachtprompt venster typt u het volgende commando.

systeminfo | findstr /I /c:bios

De BIOS-versie informatie wordt weergegeven.

Bios versie opzoeken via Opdrachtprompt

Als u van plan bent om de BIOS te gaan updaten. Wees zeer voorzichtig bij het updaten van uw BIOS! Als uw computer vastloopt, hapert of geen stroom meer krijgt tijdens het proces, kan de BIOS- of UEFI-firmware beschadigd zijn. Hierdoor zal uw computer niet meer kunnen opstarten.

Doe altijd goed onderzoek, en ga niet zonder reden de BIOS-versie bijwerken naar de laatste versie. In sommige laptops zit software die aangeeft als er een nieuwe BIOS-versie beschikbaar is. Deze software kunt u zonder problemen uitvoeren.

Ga niet zelf zonder reden de “BIOS flashen”. Dit kan voor problemen zorgen. Bij BIOS flash problemen is uw computer niet meer te repareren zonder tussenkomst van de leverancier.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Laatste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!