Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Windows 10: Overschakelen naar een lokaal account ipv Microsoft Account

Het installatieproces van Windows 10 dwingt u nu om in te loggen met een Microsoft-account. Als u liever een lokaal gebruikersaccount gebruikt dan geeft Microsoft aan dat u daarna moet overstappen van een Microsoft- naar een lokaal gebruikersaccount. In dit artikel leg ik uit hoe dit werkt.

Er is een manier om Windows 10 in te stellen zonder gebruik te maken van een Microsoft-account. Als u de verbinding met het internet verbreekt, kunt u zich aanmelden met een lokaal gebruikersaccount. Dit werkt ongeacht of u het installatieproces op een nieuwe pc doorloopt of Windows 10 vanaf nul af aan installeert.

Maar als u Windows al hebt ingesteld om met een bestaand Microsoft-account te werken, dan helpt dit niet.

Als u overschakelt van een Microsoft-account naar een lokaal account verliest u geen apps, instellingen of persoonlijke bestanden. Windows 10 synchroniseert echter niet langer uw instellingen tussen uw pc’s en maakt geen gebruik meer van andere functies die aan een Microsoft-account zijn gekoppeld.

U kunt zich nog steeds aanmelden bij sommige afzonderlijke apps met een Microsoft-account zonder dat u zich met het Microsoft-account op uw pc hoeft aan te melden. Hierin verandert dus ook niets. Dit is hoe het werkt.

Overschakelen naar een lokaal account vanuit een Microsoft-account

Om te wisselen van een Microsoft-account naar een lokaal account opent u de instellingen. U kunt de instellingen openen door op de Startknop te klikken en vervolgens “Instellingen” links in het Start menu te openen.

Instellingen openen in Windows 10

Klik in de instellingen op “Accounts” om de accountinstellingen te openen.

Accounts

Klik links op “Uw info” en klik vervolgens op de link “In plaats daarvan aanmelden met een lokaal account”.

In plaats daarvan aanmelden met een lokaal account

U krijgt nu de vraag of u zeker weet of u wilt overschakelen naar een lokaal account. Windows werkt beter wanneer u zich aanmeldt met Microsoft. Als u naar een lokaal account overschakelt, worden uw persoonlijke instellingen niet op al uw apparaten weergegeven en wordt u mogelijk gevraagd zich opnieuw aan te melden als u toegang wilt krijgen tot informatie die aan uw account is gekoppeld.

Als u nog steeds wilt doorgaan, gaat u naar de volgende stap om u identiteit te verifiëren. Klik op volgende.

Weet u zeker dat u wilt overschakelen naar een lokale account

U moet nu verifiëren dat u de eigenaar bent van het Microsoft-account welke u wilt vervangen door een lokaal account. Dit doet u door u aan te melden met uw Microsoft-account gegevens.

Uw identiteit controleren

Als u succesvol bent geverifieerd dan is de volgende stap het aanmaken van het lokaal account. Hiervoor zijn de volgende gegevens nodig. Een gebruikersnaam, tweemaal een hetzelfde wachtwoord en een geheugensteun voor als u het wachtwoord vergeet.

Klik op volgende als u de gegevens heeft ingevuld.

Gegevens voor nieuw lokaal account aanmaken

U bent bijna klaar. Zorg ervoor dat u uw werk opslaat voordat u zich afmeldt en gebruik uw nieuwe lokale accountgegevens de volgende keer dat u zich aanmeldt in Windows.

Klik op “afmelden en voltooien”.

Overschakelen naar lokaal account

U bent nu succesvol aangemeld met een lokaal account in plaats van het Microsoft-account.

Lokaal account aangemaakt in Windows 10

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
4 REACTIES
  • Hallo, dit is een bekend probleem in Windows 10. Als u bereid bent en technisch redelijk bent onderlegt is het in sommige gevallen op te lossen. Hier leest u meer in het Engels:
   https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/sign-in-with-a-local-account-instead-is-missing/76612490-5654-4839-9b4e-9eae50299bb2
   Succes!

 1. Ben wachtwoord vergeten van mijn lokale account. Heb geprobeerd om een wachtwoordhersteldiskette te maken maar krijg dan een foutmelding t.w.: er is een fout opgetreden bij het terugzetten van het wachtwoord voor dit gebruikersaccount.

  Hoe kan ik dit probleem oplossen ?

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!