Wanneer is Windows 10 of Windows 11 geinstalleerd?

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Er zijn momenten waarop u de datum en tijd wilt weten waarop Windows 10 of Windows 11 op een computer werd geïnstalleerd.

Er zijn een paar manieren om de datum en tijd te bepalen waarop Windows op een computer werd geïnstalleerd. Als u wilt weten hoe oud een computer is of als Windows opnieuw is geïnstalleerd, controleert u de installatiedatum.

Eén ding moet je weten: de installatiedatum zal niet altijd accuraat zijn. Dat komt omdat, als u een upgrade hebt uitgevoerd naar een nieuwere versie van Windows (bijvoorbeeld een upgrade van Windows 10 naar Windows 11), de oorspronkelijke installatiedatum die wordt weergegeven de datum van de upgrade is.

Hoe weet u de datum waarop Windows is geïnstalleerd?

Als u wilt weten hoe oud uw computer is, controleer dan de installatiedatum van Windows. Het zal u vertellen wanneer Windows werd geïnstalleerd of geüpgraded naar een nieuwe versie.

Klik op de startknop. In het zoekvenster type: Opdrachtprompt. Klik op het Opdrachtprompt resultaat met de rechtermuisknop en klik op “Als Administrator uitvoeren”.

In het Opdrachtprompt typt u het volgende commando:

systeminfo | find /i "original"

U ziet nu de “Original Install date” en een tijd. Dit is de installatiedatum van Windows of de datum waarop Windows is bijgewerkt naar een nieuwe versie.

Installatiedatum van Windows 10 of Windows 11 opzoeken

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓