Wanneer is Windows 10 of Windows 11 geinstalleerd?

Stefan
Wanneer is Windows 10 of Windows 11 geinstalleerd

Er zijn momenten waarop u de datum en tijd wilt weten waarop Windows 10 of Windows 11 op een computer werd geïnstalleerd.

Er zijn een paar manieren om de datum en tijd te bepalen waarop Windows op een computer werd geïnstalleerd. Als u wilt weten hoe oud een computer is of als Windows opnieuw is geïnstalleerd, controleert u de installatiedatum.

Eén ding moet je weten: de installatiedatum zal niet altijd accuraat zijn. Dat komt omdat, als u een upgrade hebt uitgevoerd naar een nieuwere versie van Windows (bijvoorbeeld een upgrade van Windows 10 naar Windows 11), de oorspronkelijke installatiedatum die wordt weergegeven de datum van de upgrade is.

Hoe weet u de datum waarop Windows is geïnstalleerd?

Als u wilt weten hoe oud uw computer is, controleer dan de installatiedatum van Windows. Het zal u vertellen wanneer Windows werd geïnstalleerd of geüpgraded naar een nieuwe versie.

Klik op de startknop. In het zoekvenster type: Opdrachtprompt. Klik op het Opdrachtprompt resultaat met de rechtermuisknop en klik op “Als Administrator uitvoeren”.

In het Opdrachtprompt typt u het volgende commando:

systeminfo | find /i "original"

U ziet nu de “Original Install date” en een tijd. Dit is de installatiedatum van Windows of de datum waarop Windows is bijgewerkt naar een nieuwe versie.

Installatiedatum van Windows 10 of Windows 11 opzoeken

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

2 reacties
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *