Zo werkt de leeslijst in de Google Chrome browser

Stefan
Zo werkt de leeslijst in de Google Chrome browser

Als u regelmatig artikelen leest, of geïnteresseerd bent in online artikelen zoals op mijn website “PC tips”, dan is de leeslijst in Google Chrome een handig hulpmiddel.

De leeslijst in Google Chrome stelt u in staat om artikelen op te slaan in de Chrome browser om deze later terug te lezen. Dit bespaart een hoop tijd omdat u niet telkens de informatie of artikelen opnieuw hoeft op te zoeken.

De leeslijst werkt als het ware als een lijst met opgeslagen artikelen die u door één enkele klik kunt openen om het artikel te lezen. Dit is vooral handig als u niet de tijd heeft om alle artikelen direct te lezen. Daarnaast is het effectief omdat het alle artikelen bewaard in de Google Chrome browser zelf.

Zo werkt de leeslijst in de Google Chrome browser

Leeslijst openen

Om de leeslijst in Google Chrome te openen, klikt u links naast het profiel pictogram op de knop “zijvenster openen”. Er wordt nu een extra zijvenster geopend in de Chrome browser.

Over het algemeen opent het zijvenster direct in de leeslijst. Indien dit niet het geval is selecteert u “leeslijst” in het selectievak.

Leeslijst openen in Google Chrome browser

U kunt nu artikelen toevoegen aan de leeslijst.

Artikel of website toevoegen aan leeslijst

Om te beginnen opent u via bovenstaande informatie eerst het zijvak en vervolgens de leeslijst. Ga nu naar de website of het artikel dat u wenst toe te voegen aan de leeslijst. Klik op de knop “huidig tabblad toevoegen”.

Huidig tabblad toevoegen

De website of het artikel wordt nu toegevoegd aan de leeslijst. Zolang u het artikel nog niet heeft gemarkeerd als gelezen verschijnt het onder het kopje “Ongelezen”. Dit is een indicatie dat u dit artikel nog zou willen lezen.

Lees ook
DNS PROBE FINISHED NXDOMAIN foutmelding in Google Chrome

Artikel markeren als gelezen of artikel verwijderen

Als u het artikel gelezen heeft, dan klikt u op “Markeren als gelezen”. Om het artikel te verwijderen klikt u op de “X” (verwijderen knop) rechts naast het artikel. Om deze opties te zien beweegt u met de muis over de titel van het artikel in de leeslijst.

Artikel of website toevoegen aan leeslijst in Google Chrome

Alle eerder gelezen artikelen verschijnen onder het kopje “pagina’s die je hebt gelezen”.

Paginas die je hebt gelezen

Artikel in leeslijst openen in nieuw tabblad, venster of incognitovenster

Standaard worden pagina’s of artikelen in de leeslijst geopend in hetzelfde tabblad. Als de informatie liever opent in een nieuw tabblad, dan klikt u met de rechtermuisknop op het artikel in de leeslijst en klikt u op “Openen in nieuw tabblad”, “Openen in nieuw venster” of “Openen in incognitovenster.

Artikel in leeslijst openen in nieuw tabblad

Leeslijst synchroniseren

Als u gebruik maakt van Google Chrome synchronisatie via een Google account, dan wordt de leeslijst automatisch gesynchroniseerd naar alle apparaten waarmee u via Google Chrome bent ingelogd met het Google account. Op deze manier beschikt u dan via alle apparaten over uw samengestelde leeslijst.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Laat Google Chrome altijd uw laatst geopend tabbladen openen.

Blijf op de hoogte
Ontvang elke 2 weken een samenvatting van de laatste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.
Deelt u mee?
Help mee en deel deze informatie met andere mensen.
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *