Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Windows Hello gebruiken voor wachtwoorden in Google Chrome

Als u uw computer deelt met meerdere mensen, en op deze manier ook de Google Chrome browser deelt met één profiel dan kan iedereen bij opgeslagen wachtwoorden.

Om te voorkomen dat mensen die gebruikmaken van dezelfde computer kunnen inloggen met uw opgeslagen wachtwoorden in Google Chrome, kunt u een extra beveiliging toevoegen. Dit is de Windows Hello beveiliging.

Windows Hello is een beveiliging die gebruikmaakt van biometrie. In plaats van standaard wachtwoorden kunt u via Windows Hello bijvoorbeeld een vingerafdruk instellen of een gezichts- of oog identificatie.

Door Windows Hello als extra beveiligingslaag in te stellen op het moment dat er via Google Chrome wachtwoorden worden opgevraagd, kunt u voorkomen dat andere bij uw opgeslagen wachtwoorden kunnen in de Google Chrome browser. Dit is hoe u het instelt.

Windows Hello gebruiken voor wachtwoorden in Google Chrome

Om te beginnen zorgt u dat u Google Chrome heeft bijgewerkt naar de laatste versie. Klik vervolgens rechtsbovenin op het Chrome menu pictogram. In het menu klikt u op “instellingen”.

In de instellingen klikt u links in het menu op “automatisch invullen en wachtwoorden”. Klik hierna op “Google wachtwoordmanager”.

Google wachtwoord manager openen

In de Google wachtwoordmanager klikt u linksbovenin op het menu pictogram. Klik vervolgens op “instellingen” in het menu.

Google wachtwoordmanager instellingen

Schakel de optie “Windows Hello gebruiken bij het invullen van wachtwoorden” in. Geef vervolgens het wachtwoord van uw gebruikersaccount in om Windows Hello voor Google Chrome wachtwoorden in te schakelen.

wachtwoord voor windows hello voor chrome inschakelen

U heeft nu met succes Windows Hello voor de Google Chrome wachtwoordmanager ingeschakeld. Elke keer als er nu een opgeslagen wachtwoord wordt geraadpleegd via Chrome wordt er om Windows Hello authenticatie gevraagd.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees verder: Opgeslagen wachtwoorden in Google Chrome bewerken of wissen.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!