More
  Startpagina Handige tips Hoe kom je erachter wie zich op uw WiFi Netwerk bevind?

  Hoe kom je erachter wie zich op uw WiFi Netwerk bevind?

  Soms is het handig om te weten wie, en welke soort apparaten zich allemaal hebben verbonden met uw draadloos wifi netwerk. U kunt of het vertrouwen hebben dat dit nooit gebeurt of eens kijken wat zich allemaal verbonden heeft met uw draadloos wifi netwerk.

  Een handig programma hiervoor t.b.v. Windows is Wireless Network Watcher. Dit programma is volledig gratis en zal alle apparaten verbonden met uw draadloos netwerk weergeven in een handig scherm.

  Het programma laat zien het IP adres wat het apparaat heeft toegewezen gekregen. De naam van het apparaat (let wel de hostname, niet het soort apparaat). De gegevens van de netwerkkaart, mac adres, en apparaat informatie, bv of het uw eigen apparaat is.

  Wireless Network Watcher werkt onder Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003/2008, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, en Windows 10.

  Wireless Network Watcher PC-Tips.info

  Wireless Network Watcher scant alleen apparaten verbonden met uw eigen draadloos netwerk, het heeft niet de mogelijkheid om apparaten verbonden met een ander draadloos netwerk te detecteren.

  Een andere handige functie is dat Wireless Network Watcher actief kan blijven en bij het aanmelden van een onbekend apparaat op uw netwerk een melding in de vorm van een audio melding kan geven.

  Wireless Network Watcher is gemaakt om een draadloos netwerk te scannen maar kan ook gebruikt worden voor een bedraad netwerk. In principe kan het gebruikt worden om alle apparaten te detecteren op wat voor soort netwerk ook. De host moet wel Windows zijn, het programma is er niet voor Unix of OSX.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  14 Mac OS X tips die u (mogelijk) nog niet wist?

  Het is bijzonder wat je allemaal met een Mac kunt doen. In dit artikel een aantal kleine tips en tricks om de ervaring met...

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...