Opgeslagen wachtwoorden beheren in Safari op een Mac – PC-Tips.info

Safari vraagt bij het inloggen op een website om gebruikersnaam en password. Maar wist U ook dat U de door Safari opgeslagen wachtwoorden kunt bekijken en kunt wijzigen op een Mac?

Gebruikersnamen en wachtwoorden worden op een Mac opgeslagen in de Sleutelhanger voor Safari applicatie. Dit is een applicatie die gegevens zoals certificaten, beveiligde notities, encryptie sleutels, gebruikersnamen en wachtwoorden beheerd.

Safari raadpleegt de Sleutelhanger applicatie om gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch aan te vullen als U probeert in te loggen op een website waar gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn.

De inlog gegevens zoals login en wachtwoord voor websites kunt U uiteraard raadplegen in Safari op een Mac.

Wachtwoorden beheren in Safari op een Mac

Opgeslagen wachtwoorden bekijken in Safari

Open Safari, in het Mac menu gaat u naar Safari, klik op Voorkeuren en open het tabblad: Wachtwoorden.

wachtwoorden gebruikersnaam beheren safari mac

Er wordt nu een wachtwoord gevraagd om de Sleutelhanger applicatie te openen met alle opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden van Safari. Klik op een gebruikersnaam om het wachtwoord weer te geven. Dubbelklik op een gebruikersnaam en de gebruikersnaam of wachtwoord te wijzigen.

Automatisch wachtwoord opslaan in Safari uitschakelen

Als U niet wilt dat Safari vraagt om het gebruikersnaam en wachtwoord op te slaan bij het inloggen op een website dan kunt U deze optie uitschakelen door “vul gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch in” uit te vinken.

Handmatig gebruikersnaam en wachtwoord toevoegen aan website in Safari

Het is ook mogelijk om handmatig een gebruikersnaam en wachtwoord toe te voegen in Safari en deze te koppelen aan een website waarin inloggen vereist is. Op deze manier zal Safari zorgen dat het gebruikersnaam en wachtwoord automatisch worden ingevuld als U de website bezoekt en wilt inloggen.

Klik op de knop Voeg toe en vul de website in waarin U dient aan te melden met gebruikersnaam en wachtwoord. Geef ook de gebruikersnaam en het wachtwoord op en klik op de knop voeg wachtwoord toe.

Als U nu naar de website gaat die U heeft opgegeven dan vult Safari automatisch het gebruikersnaam en wachtwoord aan om in te loggen.

Wilt U meer gegevens beheren of uw Mac computer sneller maken?

Bedankt voor het lezen! Deel dit bericht op social media of online, alvast bedankt!

Gerelateerde berichten

Auteur

Plaats een reactie