More
  Startpagina Handige tips Opgeslagen wachtwoorden beheren in Safari op een Mac - PC-Tips.info

  Opgeslagen wachtwoorden beheren in Safari op een Mac – PC-Tips.info

  Safari vraagt bij het inloggen op een website om gebruikersnaam en password. Maar wist U ook dat U de door Safari opgeslagen wachtwoorden kunt bekijken en kunt wijzigen op een Mac?

  Gebruikersnamen en wachtwoorden worden op een Mac opgeslagen in de Sleutelhanger voor Safari applicatie. Dit is een applicatie die gegevens zoals certificaten, beveiligde notities, encryptie sleutels, gebruikersnamen en wachtwoorden beheerd.

  Safari raadpleegt de Sleutelhanger applicatie om gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch aan te vullen als U probeert in te loggen op een website waar gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn.

  De inlog gegevens zoals login en wachtwoord voor websites kunt U uiteraard raadplegen in Safari op een Mac.

  Wachtwoorden beheren in Safari op een Mac

  Opgeslagen wachtwoorden bekijken in Safari

  Open Safari, in het Mac menu gaat u naar Safari, klik op Voorkeuren en open het tabblad: Wachtwoorden.

  wachtwoorden gebruikersnaam beheren safari mac

  Er wordt nu een wachtwoord gevraagd om de Sleutelhanger applicatie te openen met alle opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden van Safari. Klik op een gebruikersnaam om het wachtwoord weer te geven. Dubbelklik op een gebruikersnaam en de gebruikersnaam of wachtwoord te wijzigen.

  Automatisch wachtwoord opslaan in Safari uitschakelen

  Als U niet wilt dat Safari vraagt om het gebruikersnaam en wachtwoord op te slaan bij het inloggen op een website dan kunt U deze optie uitschakelen door “vul gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch in” uit te vinken.

  Handmatig gebruikersnaam en wachtwoord toevoegen aan website in Safari

  Het is ook mogelijk om handmatig een gebruikersnaam en wachtwoord toe te voegen in Safari en deze te koppelen aan een website waarin inloggen vereist is. Op deze manier zal Safari zorgen dat het gebruikersnaam en wachtwoord automatisch worden ingevuld als U de website bezoekt en wilt inloggen.

  Klik op de knop Voeg toe en vul de website in waarin U dient aan te melden met gebruikersnaam en wachtwoord. Geef ook de gebruikersnaam en het wachtwoord op en klik op de knop voeg wachtwoord toe.

  Als U nu naar de website gaat die U heeft opgegeven dan vult Safari automatisch het gebruikersnaam en wachtwoord aan om in te loggen.

  Wilt U meer gegevens beheren of uw Mac computer sneller maken?

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  De 11 beste Microsoft Edge experimentele instellingen (Tweaks)

  Microsoft Edge is gebaseerd op het Chromium Project, dit biedt evenals Google Chrome tot het aanpassen van instellingen in de browser. Er zijn nogal...

  Dit is hoe U een Windows Defender Offline scan uitvoert

  Windows Defender Offline scan uitvoeren. Waarom een offline scan? Een offline scan met Windows Defender Antivirus voert u uit als u te maken heeft...

  Windows Firewall herstellen (Windows Firewall reset) uitvoeren

  Windows Firewall is een handige ingebouwde firewall voor Windows sinds de introductie van de Windows Firewall in Windows XP Service pack 2. U kunt via...

  Malwarebytes Windows Firewall Control – Maak de Firewall beter

  Windows Firewall Control is een krachtig hulpmiddel dat de functionaliteit van Windows Firewall uitbreidt en nieuwe extra functies biedt die Windows Firewall beter maakt. Windows...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x