Opgeslagen wachtwoorden beheren in Safari op een Mac

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Safari vraagt bij het inloggen op een website om gebruikersnaam en password. Maar wist u ook dat u de door Safari opgeslagen wachtwoorden kunt bekijken en kunt wijzigen op een Mac?

Gebruikersnamen en wachtwoorden worden op een Mac opgeslagen in de Sleutelhanger voor Safari applicatie. Dit is een applicatie die gegevens zoals certificaten, beveiligde notities, encryptie sleutels, gebruikersnamen en wachtwoorden beheerd.

Safari raadpleegt de Sleutelhanger applicatie om gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch aan te vullen als u probeert in te loggen op een website waar gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn.

De inloggegevens zoals login en wachtwoord voor websites kunt u uiteraard raadplegen in Safari op een Mac.

Wachtwoorden beheren in Safari op een Mac

Opgeslagen wachtwoorden bekijken in Safari

Open Safari, in het Mac menu gaat u naar Safari, klik op Voorkeuren en open het tabblad: Wachtwoorden.

wachtwoorden gebruikersnaam beheren safari mac

Er wordt nu een wachtwoord gevraagd om de Sleutelhanger applicatie te openen met alle opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden van Safari. Klik op een gebruikersnaam om het wachtwoord weer te geven. Dubbelklik op een gebruikersnaam en de gebruikersnaam of wachtwoord te wijzigen.

Automatisch wachtwoord opslaan in Safari uitschakelen

Als u niet wilt dat Safari vraagt om het gebruikersnaam en wachtwoord op te slaan bij het inloggen op een website dan kunt u deze optie uitschakelen door “vul gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch in” uit te vinken.

Handmatig gebruikersnaam en wachtwoord toevoegen aan website in Safari

Het is ook mogelijk om handmatig een gebruikersnaam en wachtwoord toe te voegen in Safari en deze te koppelen aan een website waarin inloggen vereist is. Op deze manier zal Safari zorgen dat het gebruikersnaam en wachtwoord automatisch worden ingevuld als u de website bezoekt en wilt inloggen.

Klik op de knop Voeg toe en vul de website in waarin u dient aan te melden met gebruikersnaam en wachtwoord. Geef ook de gebruikersnaam en het wachtwoord op en klik op de knop voeg wachtwoord toe.

Als u nu naar de website gaat die u heeft opgegeven dan vult Safari automatisch het gebruikersnaam en wachtwoord aan om in te loggen.

Wilt u meer gegevens beheren of uw Mac computer sneller maken?

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

1 REACTIE

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓