Nieuw: Space Lens in CleanMyMac (Bestanden opschonen)

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Space Lens is een nieuwe functie die onlangs is toegevoegd aan CleanMyMac. Space Lens is een geweldige tool om snel grote bestanden en mappen te identificeren op uw Mac.

CleanMyMac X heeft Space Lens speciaal gebouwd om gebruikers een gebruikersvriendelijk overzicht te presenteren en vanuit dit overzicht snel grote mappen en bestanden te identificeren in macOS.

Space Lens helpt gebruikers door een mappen en bestanden structuur te creëren en een visuele map met cirkels en kleuren te koppelen aan bestanden en mappen. Dit overzicht wordt de Space Lens genoemd.

De nieuwe feature Space Lens maakt het nog makkelijker en vooral sneller om bestanden en mappen te identificeren door een gebruikersvriendelijk visueel overzicht met kleuren te creëren.

Space Lens is een enorme vooruitgang in het overzichtelijk maken van grote, mogelijk ongewenste bestanden om uw Mac. Wanneer gewenste kunt u deze mappen of bestanden meteen opruimen met CleanMyMac X.

Download CleanMyMac

Space Lens in CleanMyMac X

Space Lens kunt u activeren door het CleanMyMac X menu te openen links bovenin het Mac menu.

space lens cleanmymac menu

Klik op voorkeuren, open het tabblad Updates en selecteer Bied updates naar betaversies aan uit het menu.

space lens activeren mac

Installeer de beta versie van CleanMyMac X en Space Lens is beschikbaar in het menu.

Hoe werkt Space Lens in CleanMyMac X?

Space Lens gebruikt kleuren om de mappen en bestanden structuur zichtbaar te maken. CleanMyMac X – Space Lens werkt als een verkenner en sorteert mappen en onderliggende bestanden op grote.

In het linker menu van CleanMyMac X klik op Space Lens.

space lens - cleanmmymac

Klik op Scan om een zoekactie te starten die gegevens over de mappen en bestanden op uw Mac verzameld.

space lens scan uitvoeren

Even wachten tot CleanMyMac de gegevens heeft verzameld, deze gegevens worden samengevoegd in een handig overzicht met iedere folder en map een andere kleur.

space lens mappen en bestanden scannen

Als het overzicht is afgerond, dan ziet u aan de rechterkant een “Space lens” met daarin de naam van de folder en toegewezen kleur. De mappen en bestanden worden gesorteerd op welke het meeste ruimte innemen op uw Mac.

Door op de cirkels te klikken, of in de mappenstructuur in de middelste kolom kunt u door de mappen navigeren naar de grootste folders of bestanden op uw Mac.

Space Lens sorteert alle mappen en bestanden op grootte, persoonlijk vind ik dit handig en snel om grote bestanden te identificeren.

space lens overzicht

In de middelste kolom vind u de mappen en bestanden structuur. Als u een map of bestand wilt verwijderen dan klikt u op het cirkeltje voor de map of het bestand. Wanneer u meerdere mappen of bestanden wilt selecteren kunt u dat een voor een doen.

bestanden verwijderen space lens mac

Om mappen of bestanden wilt verwijderen met CleanMyMac klikt op de verwijderknop in het midden.

Het is wel opletten, Space-Lens laat ook mappen zien die van het belang zijn voor MacOS, mappen van het besturingssysteem.

Het is belangrijk deze mappen of bestanden in de mappen niet te verwijderen om problemen met macOS te voorkomen. Dit zijn o.a. de System, Library, Private, usr, dev, bin, sbin, tmp, etc, var, network en cores folder.

Meer lezen over CleanMyMac X? Lees meer over alle CleanMyMac functionaliteit in onze CleanMyMac X review. Of, wilt u uw Mac opschonen en sneller maken?

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓