Voorkom dat macOS Ventura in Slaapstand gaat

Stefan
Voorkom dat macOS Ventura in Slaapstand gaat

In macOS 13, genaamd “Ventura” zijn er nogal wat instellingen aangepast. Zo zijn er extra opties bijgekomen waarmee u de slaapstand voor het beeldscherm en uw Mac beter kunt beheren.

Het voorkomen dat uw Mac in slaapstand gaat, kunt u nu wijzigen via de instellingen. Zo kunt u voorkomen dat het beeldscherm van uw Mac of MacBook in slaapstand gaat en kunt u daarbij voorkomen dat als het beeldscherm toch is uitgeschakeld uw Mac niet in sluimerstand gaat wanneer het werkt op batterij of verbonden is met het stroomnet.

Voorkom dat macOS Ventura in Slaapstand gaat

Voorkom dat het beeldscherm automatisch wordt uitgeschakeld

Om te voorkomen dat het beeldscherm van uw Mac wordt uitgeschakeld na inactiviteit dient u de toegangsscherm instellingen aan te passen.

Klik op het Apple-menu in de linkerbovenhoek. In het menu klik op “Systeeminstellingen”. Klik vervolgens op “Toegangsscherm”.

Wijzig de optie “Schakel beeldscherm uit bij inactiviteit” naar de gewenste instelling. U kunt een bepaalde tijdsperiode selecteren of u selecteert “Nooit” om het beeldscherm helemaal niet uit te schakelen bij inactiviteit.

Schakel beeldscherm uit bij inactiviteit wijzigen

Deze instelling past u aan bij aangesloten bij “batterij” en “netstroom”.

Voordat uw Mac in slaapstand gaat als het beeldscherm is uitgeschakeld

Als u bovenstaande heeft uitgevoerd dan gaat uw Mac niet meer in slaapstand of sluimerstand.

Het nadeel is dat als het beeldscherm lang aanblijft dit aanzienlijk batterij kost. Het is dus beter om het beeldscherm uit te laten gaan bij inactiviteit en te voorkomen dat uw Mac überhaupt in slaapstand gaat.

Om te voorkomen dat het uw Mac in slaapstand gaat, dient u de Beeldscherminstellingen aan te passen.

Lees ook
Hoe schakel je meldingen (notificaties) uit op een Mac?

Klik op het Apple-menu in de linkerbovenhoek. In het menu klik op “Systeeminstellingen”. Klik vervolgens op “Beeldschermen”. Klik rechtsonderin op “Geavanceerd”.

Gevanceerde beeldscherminstellingen

In de “Energie” instellingen schakelt u de optie “Schakel sluimerstand niet automatisch in als het beeldscherm is uitgeschakeld” in als u wilt voorkomen dat uw Mac in sluimerstand gaat wanneer het beeldscherm is uitgeschakeld.

Schakel sluimerstand niet automatisch in als het beeldscherm is uitgeschakeld

In andere versies van macOS werken de slaapstand instellingen net even anders. Alles hierover leest u in artikel: Mac slaapstand en sluimerstand instellingen wijzigen.

Leer meer: 30 tips om uw Mac sneller te maken. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *