Home Handige tips Malware Microsoft Support virus melding verwijderen

Microsoft Support virus melding verwijderen

4
microsoft support virus verwijderen

Microsoft Support pop-ups verschijnen als uw PC geïnfecteerd is met een adware applicatie. Er komt een melding vanuit uw browser dat uw apparaat is geïnfecteerd met een virus en u een telefoonnummer moet bellen om het probleem op te lossen.

Deze NEPPE websites doen zich voor als Microsoft, en de oplichters achter deze nep websites doen zich ook voor als Microsoft.

Er bestaan te veel domeinnamen en telefoonnummers om op te noemen. De criminelen registreren binnen 24 uur weer een nieuw domein om hun Microsoft Support nep virus meldingen weer te geven.

De support.microsoft.com nep melding kan zich uiten met verschillende meldingen dat uw computer is geïnfecteerd met een virus of dat uw persoonlijke gegevens in gevaar zijn.

Er zijn zelfs meldingen bekend waarin men zich voordoet als de politie. De “Your computer has been locked” is de meest bekende nep melding.

De Microsoft Support pop-up kan zich uiten in de Google Chrome, Firefox en Internet Explorer browser. Het is maar net welke browser standaard staat ingesteld bij de gebruiker.

Het probleem met adware is ook dat het niet alleen komt, er is nog veel meer malware aanwezig op de computer. Deze malware is handmatig amper te verwijderen. Malware is er namelijk op uit om niet gedetecteerd te worden en zal zich ook daarom niet zomaar laten verwijderen door het afsluiten van een EXE bestand bijvoorbeeld.

Hiervoor is er speciale software beschikbaar om de Microsoft Support pop-up in uw browser en de bijbehorende malware te verwijderen uit uw browser en computer.

Microsoft Support pop-up verwijderen

Onderstaand ziet u een voorbeeld van een malafide en neppe Windows support pop-up melding.

Om de Microsoft Support popup “virus” te verwijderen gebruiken we het gratis programma Malwarebytes. U heeft 14 dagen volledige functionaliteit om Malwarebytes te testen, u hoeft Malwarebytes dus niet meteen te kopen. Dit is overigens wel een aanrader.

Download Malwarebytes naar uw computer. Dubbelklik op het gedownloade bestand.

Selecteer de optie op welk soort apparaat u Malwarebytes gaat installeren.

Klik op de installeren knop.

Malwarebytes wordt nu geïnstalleerd. Dit duurt niet lang.

Klik op de Scannen knop om te controleren op malware.

Als de malware wordt gevonden zal Malwarebytes deze gratis voor u verwijderen.

Antivirus software is cruciaal op uw computer. Koop Antivirus op Amazon.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

4 REACTIES

 1. Beste Stefan, Ik heb naar aanleiding van uw artikel ‘Microsoft Support virus melding verwijderen’ de proefversie van Malwarebytes geinstalleerd omdat ik met grote regelmaat pop-ups binnen krijg met ‘fake’ virusmeldingen. Na het scannen bleek ik 26 bedreigingen te hebben waarvan 6 Troyan horse. Alles in quarantaine geplaatst en de laptop opnieuw opgestart. Nu blijkt dat het nog steeds pop-ups regent en dat ik in plaats van bepaalde gekozen sites uit mijn favorieten een ‘foute site’ krijg welke dan wordt geblokkeerd. Het lijkt er dus op dat de Malwarebytes applicatie maar ten dele werkt. Hoe krijg ik dit werkend, of komt dit misschien omdat het geen Premium versie is ? (Ik gebruik Windows 10 en Ziggo Safe On-Line).

  • Hallo Bruno. Ik denk dat als u 6 “Trojan horse” virussen op uw computer heeft U beter Windows opnieuw kunt installeren. Een trojan horse geeft aanvallers toegang tot de computer, de meeste aanvallers zorgen er daarna voor dat ze toegang behouden door nog meer malware te installeren. In uw geval werkt Malwarebytes uitstekend maar ik denk dat er teveel zooi is geinstalleerd op uw computer. Mijn advies is, opnieuw installeren om problemen te voorkomen. Indien u dat liever niet doet zijn de volgende gratis applicaties (test versie is gratis) een optie.
   Zemana Anti Malware FREE,
   Malwarebytes AdwCleaner,
   Norton Power Eraser Free,
   Bitdefender Antivirus gratis Succes!

 2. Sinds enige weken heb ik een autom.update van Windows(10) gehad en sindsdien vindt er in mij pc’s een strijd om de alleenheerschappij tussen Microsoft en Google. Deze laatste als standaardbrowser opnieuw instellen is onmogelijk. Onmiddellijk neemt Edge het roer over. Mijn gmail accounts werkten ook niet meer en het terugzetten via herstel ontneemt me een aantal essent. software.De toegang tot sites werkt vaak niet en beneden in de hoek staat verbinding maken, met de naam twitter waar ik niet aan doe.Ben ik lastiggevallen door een hacker. De vermelding is: syndicate.twitter.

 3. Fantastisch!
  Ben van die vervelende pop-ups af!
  Zie onderstaande uitkomst, 10 bedreigingen verwijderd!

  Malwarebytes
  http://www.malwarebytes.com

  -Logboekdetails-
  Scandatum: 09-06-19
  Scantijd: 21:08
  Logbestand: fe0169be-8ae9-11e9-847d-00ff0a37e2e3.json

  -Software-informatie-
  Versie: 3.7.1.2839
  Versie componenten: 1.0.538
  Update pakketversie: 1.0.10968
  Licentie: Proef

  -Systeeminformatie-
  Besturingssysteem: Windows 10

  -Scansamenvatting-
  Scantype: Bedreigingsscan
  Scan geactiveerd door: Handmatig
  Resultaat: Voltooid
  Objecten gescand: 344298
  Dreigingen herkend: 10
  Dreigingen in quarantaine: 10
  Verstreken tijd: 3 min, 23 sec

  PUP.Optional.OneSafePCCleaner, C:\PROGRAMDATA\ONESAFE PC CLEANER, In quarantaine

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten