More
  Startpagina Handige tips Opgeslagen wachtwoorden beheren in Safari op een Mac - PC-Tips.info

  Opgeslagen wachtwoorden beheren in Safari op een Mac – PC-Tips.info

  Safari vraagt bij het inloggen op een website om gebruikersnaam en password. Maar wist U ook dat U de door Safari opgeslagen wachtwoorden kunt bekijken en kunt wijzigen op een Mac?

  Gebruikersnamen en wachtwoorden worden op een Mac opgeslagen in de Sleutelhanger voor Safari applicatie. Dit is een applicatie die gegevens zoals certificaten, beveiligde notities, encryptie sleutels, gebruikersnamen en wachtwoorden beheerd.

  Safari raadpleegt de Sleutelhanger applicatie om gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch aan te vullen als U probeert in te loggen op een website waar gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn.

  De inlog gegevens zoals login en wachtwoord voor websites kunt U uiteraard raadplegen in Safari op een Mac.

  Wachtwoorden beheren in Safari op een Mac

  Opgeslagen wachtwoorden bekijken in Safari

  Open Safari, in het Mac menu gaat u naar Safari, klik op Voorkeuren en open het tabblad: Wachtwoorden.

  wachtwoorden gebruikersnaam beheren safari mac

  Er wordt nu een wachtwoord gevraagd om de Sleutelhanger applicatie te openen met alle opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden van Safari. Klik op een gebruikersnaam om het wachtwoord weer te geven. Dubbelklik op een gebruikersnaam en de gebruikersnaam of wachtwoord te wijzigen.

  Automatisch wachtwoord opslaan in Safari uitschakelen

  Als U niet wilt dat Safari vraagt om het gebruikersnaam en wachtwoord op te slaan bij het inloggen op een website dan kunt U deze optie uitschakelen door β€œvul gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch in” uit te vinken.

  Handmatig gebruikersnaam en wachtwoord toevoegen aan website in Safari

  Het is ook mogelijk om handmatig een gebruikersnaam en wachtwoord toe te voegen in Safari en deze te koppelen aan een website waarin inloggen vereist is. Op deze manier zal Safari zorgen dat het gebruikersnaam en wachtwoord automatisch worden ingevuld als U de website bezoekt en wilt inloggen.

  Klik op de knop Voeg toe en vul de website in waarin U dient aan te melden met gebruikersnaam en wachtwoord. Geef ook de gebruikersnaam en het wachtwoord op en klik op de knop voeg wachtwoord toe.

  Als U nu naar de website gaat die U heeft opgegeven dan vult Safari automatisch het gebruikersnaam en wachtwoord aan om in te loggen.

  Wilt U meer gegevens beheren of uw Mac computer sneller maken?

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! πŸ‘πŸΌ

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Patrick
  Patrick
  5 dagen geleden

  πŸ˜€

  Recente artikelen

  Website blokkeren in Firefox browser? Dit is hoe!

  Het is internet is vol van ongewenste websites, in sommige gevallen wilt u in de Firefox browser websites kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld voor kinderen, werknemers...

  Steam opent niet? 7 tips om het probleem op te lossen

  Steam is een van de grootste online game platform op dit moment. Steam is gestart bij Valve in 2003 en is verantwoordelijk voor meer...

  Standaard mail app wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard Mail app op een iPhone of iPad wijzigen. Het is dus...

  Standaard web browser wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard web browser Safari op een iPhone of iPad wijzigen. Het is...
  1
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x