More
  Startpagina Handige tips Bestanden kwijt? Haal ze terug met Recuva

  Bestanden kwijt? Haal ze terug met Recuva

  Het gebeurt iedereen wel eens? Per ongeluk plaatst u een bestand in de prullenbak en maakt die dan zonder op te letten ook nog eens leeg. Weg is het bestand? Ja, in principe wel maar met Piriform Recuva heeft u kans dat u het bestand weer terug kunt zetten waar het vandaan kwam.

  In deze instructie laat ik u stap voor stap zien hoe u verwijderde bestanden terug kunt halen met de gratis versie van Recuva. Recuva is Nederlands in te stellen en goed te volgen voor mensen zonder technische kennis.

  U kunt foto bestanden, geluids-media bestanden terughalen, in principe elk bestandstype is te herstellen. Zelfs als uw computer gecrashed is of vastgelopen is kunt u later van de hardeschijf nog bestanden herstellen met Recuva. Klinkt goed? Laten we beginnen.

  Bestanden herstellen met Recuva

  Om te beginnen dient u Piriform Recuva te downloaden. Open het zojuist gedownloaden installatie bestand.

  In het venster wijzig de taal van United States naar Nederlands (Dutch).

  recuva installatie

  Klik daarna op Install om door te gaan met de installatie van Recuva.

  recuva installatie volgende

  Klik op Volgende om door te gaan met de wizard, we volgen de wizard want dat is het makkelijkst voor iedereen.

  recuva bestandstype herstellen

  In het volgende venster selecteert u het soort bestandstype dat u probeert terug te halen. U kunt kiezen uit Alle bestanden, Afbeeldingen, Muziek bestanden, Documenten, Video bestanden of gecomprimeerde bestanden zoals ZIP, RAR, 7z etcetera.

  recuva bestandslocatie

  Als u weet waar het bestand of de bestanden zich bevonden dan kunt u deze locatie opgeven. Door de locatie van de bestanden op te geven gaat het zoeken via Recuva sneller.

  recuva bestanden zoeken

  Recuva is nu klaar om de bestanden die hersteld kunnen worden op te zoeken op uw harddisk. Indien eerdere zoekopdrachten via Recuva niets hebben opgeleverd kunt u de optie uitvoerig scannen inschakelen aanzetten. Hopelijk levert deze optie wel resultaat op.

  Klik op de Start knop om te beginnen met zoeken naar bestanden die hersteld kunnen worden, resultaten worden in het volgende venster weergegeven.

  recuva scannen naar bestanden

  Recuva heeft nu een hoop bestanden gevonden om terug te halen. Selecteer het specifieke (of de specifieke – meerdere) bestand(en) waar u naar opzoek was. Klik daarna op de terughalen knop rechts onderin het Recuva venster.

  recuva gevonden bestanden om te herstellen

  Selecteer een locatie voor het herstelde bestand. U vind het bestand dus terug op de locatie die u hier selecteert.

  recuva bestandslocatie voor herstellen

  U heeft nu met succes een bestand of bestanden hersteld met Recuva.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben, bedankt voor het lezen.

  Het is uiteindelijk handiger om een backup te hebben, lees hier hoe u een backup maakt in Windows 10.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Windows 10 tablet modus, alle informatie over Tablet modus

  Windows biedt naast een "normaal" uiterlijk met start knop en bureaublad, ook een tablet modus. Deze tablet modus is geschikt als u Windows 10...

  Uw Mac Bureaublad opruimen, deze tips helpen!

  Heeft u ook een heleboel mappen en losse bestanden op uw bureaublad staan en wilt u deze opruimen? Mac OS biedt uitkomst. In Mac...

  Automatisch inloggen op Mac (opstarten zonder Wachtwoord)

  Automatisch inloggen op een Mac. Als u wilt inloggen op uw Mac zonder een wachtwoord dan is dat mogelijk in Mac OS. Het probleem...

  Windows Cache legen, tijdelijke bestanden opruimen

  De Windows Cache, ook wel tijdelijk bestanden kunt u legen. Door het legen van de Windows cache-bestanden kunt u problemen oplossen in Windows, schijf...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x