Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Bitdefender antivirus tijdelijk uitschakelen in Windows 11

Bitdefender is één van de betere antivirus voor Windows 11. Bitdefender biedt uitstekende bescherming tegen verschillende soorten malware, virussen en ransomware.

Als u de bescherming van Bitdefender antivirus tijdelijk wilt uitschakelen, dan is uw computer tijdelijk niet beschermd. Het uitschakelen van antivirus heeft vaak als doel bepaalde software of updates te kunnen installeren die normaliter door Bitdefender zouden worden geblokkeerd.

Het komt wel eens voor dat Bitdefender een bepaalde app blokkeert omdat het gemarkeerd wordt als gevaarlijk. Als u het risico wilt aanvaarden dat er mogelijk software op uw computer wordt uitgevoerd die potentieel gevaarlijk is, dan kunt u Bitdefender tijdelijk uitschakelen. Hoe u Bitdefender tijdelijk of zelfs permanent kunt uitschakelen leest u in dit artikel.

Bitdefender antivirus tijdelijk uitschakelen in Windows 11

Houdt er rekening mee dat als u Bitdefender tijdelijk uitschakelt, dat ook Windows defender uw PC niet beschermd. Bitdefender vervangt Windows defender.

Klik links naast de tijd en datum op de meer pictogrammen. Dubbelklik vervolgens op het Bitdefender pictogram om Bitdefender te openen.

Bitdefender openen

Als u Bitdefender heeft geopend, dan klikt u links in het menu op “Beveiliging” om de beveiligingsinstellingen te openen.

Bitdefender beveiliging openen

Als u Bitdefender tijdelijk gaat uitschakelen dan opent u de “Antivirus” module. Klik in de antivirus module op “Openen”.

Bitdefender antivirus instellingen openen

Om de bescherming van Bitdefender uit te schakelen, wijzigt u de schuifregelaar naar uit. U krijgt daarna de volgende melding:

U staat op het punt de bescherming tegen bedreigingen uit te schakelen. Hoelang wilt u de bescherming uitgeschakeld laten?

Selecteer een gewenste periode in minuten, uren, permanent of tot herstart systeem. Klik op OK om te bevestigen.

Bitdefender antivirus tijdelijk uitschakelen

U heeft nu Bitdefender virusbescherming tijdelijk uitgeschakeld. Als u voor een bepaalde tijd heeft gekozen dan zal Bitdefender zelf weer terug inschakelen na de verstreken tijd. Heeft u permanent gekozen of tot herstart systeem, dan kunt u zelf de antivirusbescherming weer inschakelen.

Ga hiervoor terug naar het Bitdefender Dashboard. Klik naast de melding “Realtime bescherming is uitgeschakeld” op de “Aan” knop. De virusbescherming is nu weer actief.

Bitdefender antivirus terug inschakelen

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Gebruikt u Bitdefender niet meer? Dan kunt u Bitdefender verwijderen van uw PC.

Lees ook: Avast antivirus tijdelijk uitschakelen in Windows 11.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!