Data verbruik per app weergeven in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u een beperkt internetabonnement hebt, kunt u met Windows 11 uw dataverbruik controleren en waarschuwingen ontvangen voordat u de limieten overschrijdt.

Hoewel de meeste internetproviders u onbeperkte toegang tot internet geven, kunt u nog steeds diensten tegenkomen die elke maand een beperkte hoeveelheid internet gegevens bieden.

Wanneer u gebruikmaakt van een data-abonnement met een limiet, kunt u gebruikmaken van de functie “Dataverbruik” die Windows 11 biedt.

Deze functie is speciaal ontworpen om het dataverbruik van de verbinding tijdens een bepaalde cyclus te controleren. U kunt ook limieten configureren om waarschuwingen te krijgen om ervoor te zorgen dat u de toegestane hoeveelheid gegevens niet overschrijdt.

Data verbruik per app weergeven in Windows 11

Om het dataverbruik weer te geven klikt u met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Netwerk & internet en klik onderaan op Geavanceerde netwerkinstellingen. In de meer instellingen klik op Dataverbruik.

In dit overzicht ziet u het dataverbruik per applicatie van de afgelopen 30 dagen. Rechtsbovenin kunt u een internetadapter selecteren zoals Ethernet voor een kabelverbinding of Wi-Fi voor een draadloze verbinding.

Dataverbruik in Windows 11

Als u op Limiet invoeren klikt, kunt u een datalimiet instellen. U kunt een limiettype instellen voor een maandelijks, een eenmalig of onbeperkte periode. De meeste diensten bieden een maandelijkse datalimiet.

Daarna kunt u nog aangeven hoeveel maanden het duurt voordat de datalimiet gereset dient te worden. Als laatste geeft u het gegevenslimiet aan. Dit is het daadwerkelijke limiet aan data die u wenst in te stellen. Dit datalimiet kunt u instellen voor een x aantal Megabyte of Gigabyte.

Datalimiet instellen in Windows 11

Als u een datalimiet heeft ingesteld dan ziet u direct hoeveel procent u heeft gebruikt en hoeveel dagen het duurt totdat het limiet weer opnieuw wordt ingesteld. U kunt het limiet bewerken of verwijderen.

Sommige apps kunnen het dataverbruik beperken als er een datalimiet is ingesteld. Deze optie “verbinding met datalimiet” kunt u inschakelen om het dataverbruik van bepaalde apps te verminderen.

Datalimiet resterend in Windows 11

Indien nodig kunt u helemaal onderaan het dataverbruik resetten. U zet dan alle dataverbruik waardes op 0 om opnieuw te beginnen met tellen.

Klik hiervoor op de Opnieuw instellen knop in de Dataverbruik instellingen.

dataverbruik opnieuw instellen in Windows 11

Lees ook:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓