Data verbruik per app weergeven in Windows 11

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Als u een beperkt internetabonnement hebt, kunt u met Windows 11 uw dataverbruik controleren en waarschuwingen ontvangen voordat u de limieten overschrijdt.

Hoewel de meeste internetproviders u onbeperkte toegang tot internet geven, kunt u nog steeds diensten tegenkomen die elke maand een beperkte hoeveelheid internet gegevens bieden.

Wanneer u gebruikmaakt van een data-abonnement met een limiet, kunt u gebruikmaken van de functie “Dataverbruik” die Windows 11 biedt.

Deze functie is speciaal ontworpen om het dataverbruik van de verbinding tijdens een bepaalde cyclus te controleren. U kunt ook limieten configureren om waarschuwingen te krijgen om ervoor te zorgen dat u de toegestane hoeveelheid gegevens niet overschrijdt.

Data verbruik per app weergeven in Windows 11

Om het dataverbruik weer te geven klikt u met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Netwerk & internet en klik onderaan op Geavanceerde netwerkinstellingen. In de meer instellingen klik op Dataverbruik.

In dit overzicht ziet u het dataverbruik per applicatie van de afgelopen 30 dagen. Rechtsbovenin kunt u een internetadapter selecteren zoals Ethernet voor een kabelverbinding of Wi-Fi voor een draadloze verbinding.

Dataverbruik in Windows 11

Als u op Limiet invoeren klikt, kunt u een datalimiet instellen. U kunt een limiettype instellen voor een maandelijks, een eenmalig of onbeperkte periode. De meeste diensten bieden een maandelijkse datalimiet.

Daarna kunt u nog aangeven hoeveel maanden het duurt voordat de datalimiet gereset dient te worden. Als laatste geeft u het gegevenslimiet aan. Dit is het daadwerkelijke limiet aan data die u wenst in te stellen. Dit datalimiet kunt u instellen voor een x aantal Megabyte of Gigabyte.

Datalimiet instellen in Windows 11

Als u een datalimiet heeft ingesteld dan ziet u direct hoeveel procent u heeft gebruikt en hoeveel dagen het duurt totdat het limiet weer opnieuw wordt ingesteld. U kunt het limiet bewerken of verwijderen.

Sommige apps kunnen het dataverbruik beperken als er een datalimiet is ingesteld. Deze optie “verbinding met datalimiet” kunt u inschakelen om het dataverbruik van bepaalde apps te verminderen.

Datalimiet resterend in Windows 11

Indien nodig kunt u helemaal onderaan het dataverbruik resetten. U zet dan alle dataverbruik waardes op 0 om opnieuw te beginnen met tellen.

Klik hiervoor op de Opnieuw instellen knop in de Dataverbruik instellingen.

dataverbruik opnieuw instellen in Windows 11

Lees ook:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!