Een programma automatisch laten opstarten in Windows 11

Stefan
Een programma automatisch laten opstarten in Windows 11

In Windows 11 kunt u een app of programma starten door er dubbel op te klikken. Iedereen wel bekend. Echter, wat minder bekend is hoe u een programma kunt laten opstarten bij het opstarten van Windows 11.

Elke keer als u de computer opstart of opnieuw opstart dan kunt u een programma mee laten opstarten. Dit is minder ingewikkeld dan het lijkt.

Er bestaat namelijk in Windows een map die alle snelkoppelingen in deze map kan laten starten met Windows. Door een snelkoppeling aan te maken en de snelkoppeling in deze map te plaatsen wordt het programma met Windows mee opgestart. Dit is hoe het werkt.

Een programma automatisch laten opstarten in Windows 11

Om te beginnen moet u weten welke app u wilt laten opstarten met Windows. Maak van deze app een snelkoppeling of gebruik de al bestaande snelkoppeling.

In dit voorbeeld neem ik even de Google Chrome browser. Daar staat een snelkoppeling van op het bureaublad in de meeste gevallen.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik vervolgens op uitvoeren in het menu. In het uitvoeren venster type: shell:startup

shell startup

De “AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup” map wordt nu geopend. Alle snelkoppelingen in deze map worden geladen met het opstarten van Windows 11.

Plaatst u dus een snelkoppeling van een app in deze map, dan start deze app op tegelijk met Windows 11.

Heeft u dus een al bestaande snelkoppeling op het bureaublad van een programma die met Windows mee wilt opstarten, dan sleept u deze in de “Opstarten” map. Deze app wordt met Windows mee opgestart.

Snelkoppeling naar opstarten verplaatsen

U kunt ook zelf een nieuwe snelkoppeling aanmaken. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op vrije ruimte en klik op Nieuw en daarna Snelkoppeling.

Nieuwe snelkoppeling aanmaken om met windows mee op te starten

Selecteer vervolgens het uitvoerbaar bestand, geef het een naam en ook deze app wordt met Windows mee opgestart.

Er zijn veel voorbeelden met wat u hiermee kunt doen. Ik hoop dat het duidelijk is. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: opstartbare apps uitschakelen in Windows 11.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

1 reactie
  1. Bedankt voor de informatie te delen, ik was al een tijdje op zoek hoe ik dit moest doen. Is niet meer zo makkelijk als vroeger zo te zien. Fijne feestdagen

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *