Gebruikstijden instellen of wijzigen in Windows 11

Stefan
Gebruikstijden instellen of wijzigen in Windows 11

Met de functie Gebruikstijden kunt u een specifieke tijdsperiode instellen waarop Windows 11 niet automatisch opnieuw kan worden gestart om updates te installeren.

Net als Windows 10 downloadt en installeert Windows 11 automatisch beschikbare updates. Over het algemeen worden deze updates Cumulatieve updates en Beveiligingsupdates genoemd. Zoals bekend moet voor de meeste updates in Windows 11 de computer opnieuw worden opgestart. Zonder opnieuw op te starten, worden de updates niet volledig geïnstalleerd. Als u het niet weet, gebeurt dit omdat Windows geen systeembestanden kan bijwerken, vervangen of verwijderen als Windows 11 op dat moment actief is.

In de meeste gevallen zal Windows zichzelf automatisch opnieuw opstarten om de updates te installeren. Het mooie is dat Windows, in plaats van opnieuw op te starten wanneer dat nodig is, vrij goed herkent wanneer u aan het werk bent en de computer in die tijd niet opnieuw zal opstarten. Windows probeert zelfs uw normale gebruikstijden te leren en de computer buiten die tijd opnieuw op te starten. Windows doet dit door automatisch een handige functie in te stellen genaamd Gebruikstijden.

Voor de overgrote meerderheid van de gebruikers zal de automatische Gebruikstijden hun werk doen. Als Windows echter willekeurig herstart of de actieve uren zijn niet naar uw zin, dan kunt u ze aanpassen aan uw behoeften.

Gebruikstijden instellen of wijzigen in Windows 11

Om uw actieve uren in te stellen of te wijzigen opent u de Windows update instellingen. Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Windows update en klik daarna op Geavanceerde opties.

Klik op “Gebruikstijden” en wijzig daarna de “Gebruikstijden instellen” naar “handmatig”.

Gebruikerstijden wijzigen in Windows 11

Hier kunt u de begintijd en de eindtijd wijzigen. U geeft hier een begintijd is waarop u de computer gebruikt (over het algemeen) en een eindtijd. In deze tijdsperiode zal Windows niet opnieuw worden opgestart om Windows updates te installeren.

De tijdsperiode mag niet langer zijn dan 18 uur per dag. U kunt natuurlijk altijd zelf nog bepalen om de computer zelf te herstarten als u dat wenst.

Gebruikstijden aanpassen in Windows 11

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *