Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Gebruikstijden instellen of wijzigen in Windows 11

Met de functie Gebruikstijden kunt u een specifieke tijdsperiode instellen waarop Windows 11 niet automatisch opnieuw kan worden gestart om updates te installeren.

Net als Windows 10 downloadt en installeert Windows 11 automatisch beschikbare updates. Over het algemeen worden deze updates Cumulatieve updates en Beveiligingsupdates genoemd. Zoals bekend moet voor de meeste updates in Windows 11 de computer opnieuw worden opgestart. Zonder opnieuw op te starten, worden de updates niet volledig geïnstalleerd. Als u het niet weet, gebeurt dit omdat Windows geen systeembestanden kan bijwerken, vervangen of verwijderen als Windows 11 op dat moment actief is.

In de meeste gevallen zal Windows zichzelf automatisch opnieuw opstarten om de updates te installeren. Het mooie is dat Windows, in plaats van opnieuw op te starten wanneer dat nodig is, vrij goed herkent wanneer u aan het werk bent en de computer in die tijd niet opnieuw zal opstarten. Windows probeert zelfs uw normale gebruikstijden te leren en de computer buiten die tijd opnieuw op te starten. Windows doet dit door automatisch een handige functie in te stellen genaamd Gebruikstijden.

Voor de overgrote meerderheid van de gebruikers zal de automatische Gebruikstijden hun werk doen. Als Windows echter willekeurig herstart of de actieve uren zijn niet naar uw zin, dan kunt u ze aanpassen aan uw behoeften.

Gebruikstijden instellen of wijzigen in Windows 11

Om uw actieve uren in te stellen of te wijzigen opent u de Windows update instellingen. Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Windows update en klik daarna op Geavanceerde opties.

Klik op “Gebruikstijden” en wijzig daarna de “Gebruikstijden instellen” naar “handmatig”.

Gebruikerstijden wijzigen in Windows 11

Hier kunt u de begintijd en de eindtijd wijzigen. U geeft hier een begintijd is waarop u de computer gebruikt (over het algemeen) en een eindtijd. In deze tijdsperiode zal Windows niet opnieuw worden opgestart om Windows updates te installeren.

De tijdsperiode mag niet langer zijn dan 18 uur per dag. U kunt natuurlijk altijd zelf nog bepalen om de computer zelf te herstarten als u dat wenst.

Gebruikstijden aanpassen in Windows 11

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!