Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Geen geluid in Microsoft Edge? Probeer deze Windows 11 tips!

Als u geen geluid heeft in Microsoft Edge, dan bent u niet de enige. Het komt geregeld voor dat er geluidsproblemen ontstaan met een internetbrowser.

Om het geluidsprobleem op te lossen, moet u eerst vaststellen of er geen geluid voorkomt uit alleen de Microsoft Edge browser, of dat het een probleem is binnen het Windows 11 besturingssysteem.

Dit kunt u vaststellen door geluid af te spelen zonder browser of met een andere browser. Als het geluid dan wel werkt zit het probleem in Microsoft Edge, zo niet, dan is het een algemener probleem.

Geen geluid in Microsoft Edge? Probeer deze tips!

Standaard geluid uitvoer instellen

We koppelen via Bluetooth etc. geregeld verschillende geluidsapparaten. Als u een verbinding niet ontkoppeld dan blijft het geluid beschikbaar op alleen het gekoppelde apparaat. Door de standaard uitvoer te wijzigen naar het gewenste apparaat , wordt het geluid mogelijk wel beschikbaar via de Microsoft Edge browser.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Instellingen. Aan de linkerzijde klikt u eerst op Systeem en daarna op Geluid.

Selecteer het gewenste audio uitvoerapparaat door “Kies waar u geluid wilt afspelen” te wijzigen naar het door u gewenste audio uitvoerapparaat.

Kies waar u geluid wilt afspelen

Als u het correcte audio uitvoerapparaat heeft geselecteerd, dan klikt u erop. Controleer nu of “Toestaan dat apps en Windows dit apparaat gebruiken voor audio” staat ingesteld op “niet toestaan”. In dit geval is “niet toestaan” goed.

Toestaan dat apps en Windows dit apparaat gebruiken voor audio

Volume mixer geluidsinstellingen

De volumemixer helpt om per app of onderdeel in Windows het geluidsniveau te beheren. Als het geluid voor de Microsoft Edge browser volledig is gedempt dan hoort u niets. U dient dan het volume via de volumemixer voor de Microsoft Edge app te verhogen.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Instellingen. Aan de linkerzijde klik op Systeem en daarna op Geluid.

Klik in de Geavanceerde opties op Volumemixer.

Volumemixer openen

Om het volume voor Microsoft Edge aan te passen in de volumemixer, moet er door Microsoft Edge geluid worden afgespeeld. Open dus de Edge browser, ga naar een site waar video met geluid op wordt afgespeeld – YouTube – en ga terug naar de volumemixer instellingen.

Om te beginnen controleert u bovenaan op het volume niet is gedempt. Daarna selecteert u het correct uitvoerapparaat. In de apps instellingen stelt u het volume in voor Microsoft Edge. Ook hier selecteert u het standaard uitvoerapparaat of een ander uitvoerapparaat.

Volumemixer instellingen voor Microsoft Edge

Controleer nu of u geluid hoort via de Microsoft Edge browser.

Geluid probleemoplosser

In Windows 11 zijn meerdere probleemoplossers beschikbaar die problemen automatisch kunnen oplossen. Zo is er ook een probleemoplosser voor het afspelen van audio. Aangezien de Microsoft Edge browser het systeem geluid gebruikt kunt u deze probleemoplosser gebruiken om te controleren of er problemen worden aangetroffen.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Instellingen. Aan de linkerzijde klik op Systeem en onderaan klikt u op problemen oplossen.

Klik nogmaals op “andere probleemoplossers”. In de probleemoplossers klikt u op “uitvoeren” naast “Audio afspelen”.

Audio probleemoplosser in Windows

Controleer hierna of er geluid wordt afgespeeld via de Microsoft Edge browser.

Exclusief beheer van dit apparaat uitschakelen

Sommige apps kunnen het volume in Windows 11 beperken door een functie genaamd “Exclusief beheer van dit apparaat door toepassingen toestaan”. Door deze functie uit te schakelen kunt u controleren of na een herstart van de Microsoft Edge browser het geluid wel werkt.

Open het configuratiescherm. Wijzig rechtsbovenin de instellingen “weergeven op” naar “grote pictogrammen”.

Klik vervolgens op Geluid. In tabblad “afspelen” klik op het audio uitvoerapparaat en daarna op de “eigenschappen” knop. Klik op tabblad “geavanceerd” en schakel de optie “Exclusief beheer van dit apparaat door toepassingen toestaan” uit. Klik op toepassen.

exclusief beheer van dit apparaat door toepassingen toestaan

Herstart nu de Microsoft Edge browser. Soms is een herstart van de PC ook nodig.

Microsoft Edge opnieuw instellen

Als niets helpt en u verschillende opties al heeft geprobeerd, dan kan het opnieuw instellen van de Microsoft Edge browser helpen. Er worden bij het opnieuw instellen nieuwe bestanden gedownload en de Edge browser wordt volledig opnieuw geïnstalleerd.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Apps en onderdelen. Zoek in de lijst van geïnstalleerde apps naar “Microsoft Edge”. Klik aan de rechterzijde op de drie verticale puntjes. In het menu klik vervolgens op “wijzigen”.

Microsoft Edge wijzigen

Klik op de “Herstellen” knop. Er is een internetverbinding nodig om nieuwe Edge bestanden te downloaden. Het opnieuw downloaden en installeren van Microsoft Edge beïnvloed niet uw browsergegevens en instellingen.

Microsoft Edge herstellen

Lees aanvullende informatie bij Microsoft Edge problemen.

Geluid werkt nog niet in Microsoft Edge

Als het geluid nog steeds niet werkt, dan zijn er een aantal dingen die u kunt controleren.

  • Controleer of het tabblad niet is gedempt.
  • Controleer alle geïnstalleerde Microsoft Edge extensies en schakel waar nodig alle extensies uit.
  • Is de video of stream zelf niet gedempt in het afspeelvenster.
  • Is het uitvoerapparaat (speakers, koptelefoon, bluetooth speaker) correct verbonden via kabel of bluetooth.
  • Werkt het uitvoerapparaat op een ander apparaat wel.
  • Is het probleem ontstaan na installatie van specifieke software.
  • Is een herstelpunt terugzetten een optie?

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!