Geluid dempen of uitschakelen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Bijna alle Windows 11 computers worden geleverd met een geluidskaart. Zo niet, dan kunt u een nieuwe audio- of geluidskaart kopen en deze in uw PC installeren om audio te kunnen horen. Maar, Windows stelt gebruikers in staat om het volume snel te dempen vanuit het paneel Snelle instellingen wanneer het geluid te hard is.

Uw Windows 11 computer heeft misschien een speciale functietoets om het geluid onmiddellijk aan of uit te zetten.

Zo niet, dan kunt u het paneel Snelle instellingen of de Instellingen app gebruiken. U kunt het geluidsvolume eenvoudig aanpassen of dempen vanuit het menu Snelle instellingen op de taakbalk. U dient eerst het menu Snelle instellingen te openen door te klikken op het pictogram Wi-Fi, luidspreker of batterij.

Geluid dempen of uitschakelen in Windows 11

Via de snelle instellingen kunt u het geluid direct dempen in Windows 11. Klik op het audio pictogram in de taakbalk aan de rechterzijde links naast de tijd en datum. U ziet nu een balk die u kunt slepen naar links of naar rechts.

Aan de linkerzijde bevind zich een “Dempen” knop. Klik erop om het geluid direct te dempen. Het geluidsvolume kunt u aanpassen door de balk naar rechts te slepen om het volume te verhogen en naar links om het geluidsvolume te verlagen.

Geluid dempen in Windows 11

Een andere manier om het geluid uit te schakelen in Windows 11 is via de Windows 11 instellingen. Klik op de startknop. In het menu klik op Instellingen, klik aan de linkerzijde op Systeem en klik daarna op Geluid.

In de “Volume” instelling klikt u links op het geluidspictogram om het geluid te dempen.

Geluid uitschakelen via de geluidsinstellingen in Windows 11

De meest snelle manier om geluid te dempen is door op uw toetsenbord op de “dempen” toets te klikken. Deze toets is niet op alle toetsenborden beschikbaar.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

7 REACTIES

 1. Hi
  Sinds de update van windows 11 wordt mijn geluid elke keer gedempt als ik de shift toets gebruik met verschillende andere toetsen zoals shift+t of shift+1. Enig idee hoe ik dit kan uitschakelen?
  Alvast dank. Groet, Daphne

  • Hallo Daphne, hier is niet direct een oplossing of instellingen voor om dit op te lossen. Dit betreft meestal stuurprogramma’s of specifieke app instellingen. Ik kan u hier helaas niet mee helpen, dit is te specifiek en hardware beoordelen is niet mogelijk.
   Succes! Groet, Stefan

 2. Goede morgen Stefan,
  Door rechts te klikken ben ik aan het penseeltje gekomen en “toevoegen” en heb zo de “Nachtlamp”
  toegevoegd, simpel, door uw hulp waarvoor dank hoor.
  Groeten, Staf.
  PS: stuur jij ook een nieuwsbrief, zo ja, hoe schrijf ik me dan in?

  • Hallo Staf, fijn dat het is opgelost! Ik heb geen nieuwsbrief, maar u kunt zich wel abonneren op nieuwe PC Tips via de browser. U ontvangt dan via de browser een melding bij een nieuwe PC Tip.
   Groet, Stefan.

 3. Ik heb sinds enkele uren Windows 11 op mijn HP laptop gedownload en heb die ondertussen uitgetest met de ondersteuning van uw site, waarvoor dank.
  Ik heb hierbij toch nog een vraag, vroeger(W10) stond de “nachtlamp” ook rechts in het meldingsscherm, nu staat dat er niet meer bij, staat wel bij instellingen beeldscherm.
  Kan ik dat in het meldingsscherm zetten?
  Groeten en alvast bedankt, Staf.

  • Hallo Staf, u bedoeld in het actiecentrum? Ja dit kan. Open het actiecentrum. Klik op het penseeltje, klik daarna op Toevoegen en daarna op “Nachtlamp” en bevestig door op Gereed te klikken. Laat even weten of het is gelukt!
   Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓