Geluid dempen of uitschakelen in Windows 11

Stefan

Bijna alle Windows 11 computers worden geleverd met een geluidskaart. Zo niet, dan kunt u een nieuwe audio- of geluidskaart kopen en deze in uw PC installeren om audio te kunnen horen. Maar, Windows stelt gebruikers in staat om het volume snel te dempen vanuit het paneel Snelle instellingen wanneer het geluid te hard is.

Uw Windows 11 computer heeft misschien een speciale functietoets om het geluid onmiddellijk aan of uit te zetten.

Zo niet, dan kunt u het paneel Snelle instellingen of de Instellingen app gebruiken. U kunt het geluidsvolume eenvoudig aanpassen of dempen vanuit het menu Snelle instellingen op de taakbalk. U dient eerst het menu Snelle instellingen te openen door te klikken op het pictogram Wi-Fi, luidspreker of batterij.

Geluid dempen of uitschakelen in Windows 11

Via de snelle instellingen kunt u het geluid direct dempen in Windows 11. Klik op het audio pictogram in de taakbalk aan de rechterzijde links naast de tijd en datum. U ziet nu een balk die u kunt slepen naar links of naar rechts.

Aan de linkerzijde bevind zich een “Dempen” knop. Klik erop om het geluid direct te dempen. Het geluidsvolume kunt u aanpassen door de balk naar rechts te slepen om het volume te verhogen en naar links om het geluidsvolume te verlagen.

Geluid dempen in Windows 11

Een andere manier om het geluid uit te schakelen in Windows 11 is via de Windows 11 instellingen. Klik op de startknop. In het menu klik op Instellingen, klik aan de linkerzijde op Systeem en klik daarna op Geluid.

In de “Volume” instelling klikt u links op het geluidspictogram om het geluid te dempen.

Lees ook
Watermerk verwijderen in Windows? Dit is hoe!

Geluid uitschakelen via de geluidsinstellingen in Windows 11

De meest snelle manier om geluid te dempen is door op uw toetsenbord op de “dempen” toets te klikken. Deze toets is niet op alle toetsenborden beschikbaar.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke 2 weken een samenvatting van de laatste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.
Deelt u mee?
Help mee en deel deze informatie met andere mensen.
9 reacties
 1. Kort of direct, ‘k weet het niet precies, na upgraden van Windows 10 naar 11, had ik twee storingen;
  – ik had geen verbinding meer voor scannen, terwijl ik op mijn allinone printer nog wel printen kon; deze storing heeft zichzelf hersteld na de computer en printer een tijdje, hele nacht, uitgezet te hebben
  – maar ook is mijn geluid verdwenen, wat ik ook doe ik krijg er geen geluid meer uit, Er is geen invoer- en uitvoerapparaat geïnstalleerd, is de boodschap
  Wat moet ik doen?

  1. Hallo, dat er geen uitvoer apparaat beschikbaar is kan een aantal oorzaken hebben: Er zijn geen stuurprogramma’s voor de geluidskaart geïnstalleerd of het “apparaat” is uitgeschakeld in apparaatbeheer.

   Stuurprogramma’s vind u als u zoek op het soort moederbord of eventueel op CD die is geleverd bij uw computer. Dit is afhankelijk van het soort audioapparaat, enig onderzoek vanuit uw kant vereist.

   Of het audioapparaat is uitgeschakeld kunt u zien via apparaatbeheer. Klik met de rechtermuisknop op de startknop en klik op Apparaatbeheer. Klik op audio invoer en uitvoer en controleer of er een apparaat staat uitgeschakeld, schakel het weer in door er met de rechtermuisknop te klikken en daarna op inschakelen.

   Succes! Groet, Stefan

 2. Hi
  Sinds de update van windows 11 wordt mijn geluid elke keer gedempt als ik de shift toets gebruik met verschillende andere toetsen zoals shift+t of shift+1. Enig idee hoe ik dit kan uitschakelen?
  Alvast dank. Groet, Daphne

  1. Hallo Daphne, hier is niet direct een oplossing of instellingen voor om dit op te lossen. Dit betreft meestal stuurprogramma’s of specifieke app instellingen. Ik kan u hier helaas niet mee helpen, dit is te specifiek en hardware beoordelen is niet mogelijk.
   Succes! Groet, Stefan

 3. Goede morgen Stefan,
  Door rechts te klikken ben ik aan het penseeltje gekomen en “toevoegen” en heb zo de “Nachtlamp”
  toegevoegd, simpel, door uw hulp waarvoor dank hoor.
  Groeten, Staf.
  PS: stuur jij ook een nieuwsbrief, zo ja, hoe schrijf ik me dan in?

  1. Hallo Staf, fijn dat het is opgelost! Ik heb geen nieuwsbrief, maar u kunt zich wel abonneren op nieuwe PC Tips via de browser. U ontvangt dan via de browser een melding bij een nieuwe PC Tip.
   Groet, Stefan.

 4. Ik heb sinds enkele uren Windows 11 op mijn HP laptop gedownload en heb die ondertussen uitgetest met de ondersteuning van uw site, waarvoor dank.
  Ik heb hierbij toch nog een vraag, vroeger(W10) stond de “nachtlamp” ook rechts in het meldingsscherm, nu staat dat er niet meer bij, staat wel bij instellingen beeldscherm.
  Kan ik dat in het meldingsscherm zetten?
  Groeten en alvast bedankt, Staf.

  1. Hallo Staf, u bedoeld in het actiecentrum? Ja dit kan. Open het actiecentrum. Klik op het penseeltje, klik daarna op Toevoegen en daarna op “Nachtlamp” en bevestig door op Gereed te klikken. Laat even weten of het is gelukt!
   Groet, Stefan

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *