Windows verkenner mapweergave herstellen in Windows 11

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Er zijn veel aanpassingen mogelijk in Windows 11. Als u al verschillende wijzigingen hebt aangebracht in de mapweergave van Windows verkenner of als u deze om een of andere reden opnieuw moet instellen, leest u in dit artikel hoe u dit kunt doen.

Met behulp van Windows verkenner mapweergave, kan men het voorbeeld/detail paneel toevoegen of verwijderen, pictogrammen of lijst weergeven, groeperen, sorteren, bestand/mappen tonen/verbergen, lege schijf aanpassen, en nog veel meer.

Windows verkenner bevat vijf map sjablonen die u kunt gebruiken om de weergave van mappen aan te passen. Dit zijn Algemene items, Documenten, Afbeeldingen, Muziek, en Video’s. Elk van deze sjablonen is voorzien van een unieke indeling, sortering en groepering van objecten, afhankelijk van het inhoudstype van de map.

Windows verkenner weergave herstellen

Om Windows verkenner weergaves te herstellen doet u het volgende. Open de Windows verkenner. Klik in het lint op de drie puntjes. Klik daarna op Opties in het menu.

Mapopties weergaven in Windows 11

Klik op tabblad Weergave en klik daarna op de mappen herstellen knop.

Mappen herstellen

Klik bij de melding “Wilt u dat alle mappen van dit type de standaardweergave-instellingen gebruiken” op ja.

Wilt u dat alle mapen van dit type de standaardweergave-instellingen gebruiken

U heeft nu de standaardweergave toegepast op de mapweergave in Windows verkenner.

Lees ook

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂
4 REACTIES
 1. In Windows 10 kon je in een map je submappen weergeven op een raster, je koos dan “Beeld” -> “Grote pictogrammen”. Dat kan in Windows 11 nog steeds. Echter als in die mappen afbeeldingen zaten, dan werd in het mapicoontje ook een thumbnail van de eerste foto in die map getoond. Dat lukt me in Windows 11 niet meer. Althans, ik heb de optie niet gevonden. Is hier een truc voor om dit weer weer te geven? Ik vond dat altijd een hele fijne en overzichtelijke optie.

 2. onder win 10 stond in mijn mappen stond in de bovenbalk de optie om muziek af te spelen, ik had dan de mogelijkheid om een nummer of alles af te spelen, dit is in win 11 verdwenen, hoe kan ik dit terug krijgen, indien mogelijk onder win 11

  • Hallo, goede vraag! Ik heb voor u getest. Het is mogelijk, op deze manier.

   Eerst voert u de stappen in dit artikel uit om het “klassieke lint” uit Windows 10 terug te zetten in Windows 11:
   https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/oude-windows-verkenner-terugzetten-windows-11/

   Daarna klikt u met de rechtermuisknop op de map waar de muziek opgeslagen staat (de MP3 bestanden waarschijnlijk) klik vervolgens op Eigenschappen. Klik op tabblad aanpassen en daarna op “Deze map optimaliseren voor” en kies Muziek in de lijst.

   Ga daarna via Windows verkenner naar deze map en klik op een MP3 of WAV bestand (een muziekbestand). U ziet boven in Windows verkenner nu een tabblad verschijnen genaamd “Hulpprogramma’s voor muziek”. Dit is de klassieke media speler bekend uit Windows 10, nu ook beschikbaar in Windows 11.

   Hierbij een schermafbeelding ter verduidelijking: https://www.pc-tips.info/wp-content/uploads/2022/02/screenshot_5411.jpg

   Succes! Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!