Windows verkenner mapweergave herstellen in Windows 11

Stefan
Windows verkenner mapweergave herstellen in Windows 11

Er zijn veel aanpassingen mogelijk in Windows 11. Als u al verschillende wijzigingen hebt aangebracht in de mapweergave van Windows verkenner of als u deze om een of andere reden opnieuw moet instellen, leest u in dit artikel hoe u dit kunt doen.

Met behulp van Windows verkenner mapweergave, kan men het voorbeeld/detail paneel toevoegen of verwijderen, pictogrammen of lijst weergeven, groeperen, sorteren, bestand/mappen tonen/verbergen, lege schijf aanpassen, en nog veel meer.

Windows verkenner bevat vijf map sjablonen die u kunt gebruiken om de weergave van mappen aan te passen. Dit zijn Algemene items, Documenten, Afbeeldingen, Muziek, en Video’s. Elk van deze sjablonen is voorzien van een unieke indeling, sortering en groepering van objecten, afhankelijk van het inhoudstype van de map.

Windows verkenner weergave herstellen

Om Windows verkenner weergaves te herstellen doet u het volgende. Open de Windows verkenner. Klik in het lint op de drie puntjes. Klik daarna op Opties in het menu.

Mapopties weergaven in Windows 11

Klik op tabblad Weergave en klik daarna op de mappen herstellen knop.

Mappen herstellen

Klik bij de melding “Wilt u dat alle mappen van dit type de standaardweergave-instellingen gebruiken” op ja.

Wilt u dat alle mapen van dit type de standaardweergave-instellingen gebruiken

U heeft nu de standaardweergave toegepast op de mapweergave in Windows verkenner.

Lees ook

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

9 reacties
 1. Hallo, het is mij gelukt op de map en bestandsindeling in de verkenner terug te zetten naar een vroegere versie middels opties en het uitvinken van de optie ‘recent gebruikte bestanden weergeven’. Zo is alles voor mij overzichtelijker. Maar . . . . . als ik iets wil opslaan dan kom ik weer in de bestandssortering op datum terecht, waardoor ik de juiste map niet snel kan vinden. Hoe los je dit op?

  1. Hallo, ik hoop dat ik het begrijp. U kunt via de opties, de optie “verkenner openen in” wijzigen naar “deze pc”. Vervolgens klikt u op toepassen. Hierna opent u opnieuw de verkenner, klik in het menu op Sorteren > Groeperen op > Type.
   Mogelijk is dit wat u bedoeld. Succes!

   1. Hallo Stefan,
    Deze instellingen had ik al. Daardoor heeft de verkenner de juiste bestandsindeling. Deze indeling zie ik echter niet als ik een office-document wil opslaan. Dan staat alles weer op een chronologische volgorde, waardoor ik weer moet gaan zoeken.

 2. In Windows 10 kon je in een map je submappen weergeven op een raster, je koos dan “Beeld” -> “Grote pictogrammen”. Dat kan in Windows 11 nog steeds. Echter als in die mappen afbeeldingen zaten, dan werd in het mapicoontje ook een thumbnail van de eerste foto in die map getoond. Dat lukt me in Windows 11 niet meer. Althans, ik heb de optie niet gevonden. Is hier een truc voor om dit weer weer te geven? Ik vond dat altijd een hele fijne en overzichtelijke optie.

 3. onder win 10 stond in mijn mappen stond in de bovenbalk de optie om muziek af te spelen, ik had dan de mogelijkheid om een nummer of alles af te spelen, dit is in win 11 verdwenen, hoe kan ik dit terug krijgen, indien mogelijk onder win 11

  1. Hallo, goede vraag! Ik heb voor u getest. Het is mogelijk, op deze manier.

   Eerst voert u de stappen in dit artikel uit om het “klassieke lint” uit Windows 10 terug te zetten in Windows 11:
   https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/oude-windows-verkenner-terugzetten-windows-11/

   Daarna klikt u met de rechtermuisknop op de map waar de muziek opgeslagen staat (de MP3 bestanden waarschijnlijk) klik vervolgens op Eigenschappen. Klik op tabblad aanpassen en daarna op “Deze map optimaliseren voor” en kies Muziek in de lijst.

   Ga daarna via Windows verkenner naar deze map en klik op een MP3 of WAV bestand (een muziekbestand). U ziet boven in Windows verkenner nu een tabblad verschijnen genaamd “Hulpprogramma’s voor muziek”. Dit is de klassieke media speler bekend uit Windows 10, nu ook beschikbaar in Windows 11.

   Hierbij een schermafbeelding ter verduidelijking: https://www.pc-tips.info/wp-content/uploads/2022/02/screenshot_5411.jpg

   Succes! Groet, Stefan

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *