Microfoon pictogram verbergen in de Windows 11 taakbalk

Stefan
Microfoon pictogram verbergen in de Windows 11 taakbalk

Wanneer u in Windows 11 een microfoon verbindt of een koptelefoon met microfoonfunctie dan wordt er een microfoon in de taakbalk weergeven.

Het microfoon pictogram is een indicatie dat er een microfoonfunctie actief is en dat de microfoon correct is verbonden. In enkele gevallen blijft het microfoon pictogram steeds zichtbaar in de taakbalk.

In dit artikel leg ik uit hoe u het microfoon pictogram kunt verbergen in de taakbalk. Houdt er wel rekening mee dat u de microfoonfunctie in Windows 11 verliest. U ziet niet meer direct dat het microfoon volume aanstaat.

Microfoon pictogram verbergen in de Windows 11 taakbalk

Zoals aangegeven is het microfoonpictogram in de taakbalk zichtbaar als een bepaalde app er gebruik van maakt op dat moment. Het is dus belangrijk dat u toestemming van apps intrekt om de microfoon te kunnen gebruiken.

Open de instellingen. In de instellingen klikt u op “privacy en beveiliging”. In de privacy en beveiligingsinstellingen klikt u op “microfoon” in de app-machtigingen.

microfoon app machtigingen

In de “apps toegang verlenen tot uw microfoon” schakelt u alle apps uit die gebruikmaken van de microfoon.

microfoon toegang intrekken

Wilt u toch de microfoon blijven gebruiken schakel dan niets uit. U zal dan genoegen moeten nemen met het microfoon pictogram in de taakbalk.

Een tweede manier het microfoon pictogram uit de taakbalk te verwijderen is door de microfoon uit te schakelen via apparaatbeheer.

Open apparaatbeheer. In de audio-invoer en uitvoer apparaten schakelt u de microfoon uit door er met de rechtermuisknop op te klikken. Klik vervolgens op “apparaat uitschakelen”.

microfoon uitschakelen

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer:

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *