Microsoft Edge achtergrondprocessen uitschakelen

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Microsoft Edge vraagt best wel wat prestaties van de computer, zeker als er meerdere extensies in Microsoft Edge zijn geïnstalleerd.

Ieder tabblad of extensie in Microsoft Edge claimt geheugen van uw computer. Als u Microsoft Edge heeft afgesloten dan zijn de achtergrond processen van Microsoft Edge nog actief. Microsoft doet dit om de Edge web browser sneller te laten opstarten en om bijvoorbeeld de Edge browser op de achtergrond bij te werken.

Als u op een laptop werkt zonder aangesloten te zijn op het lichtnet of als u op een niet al te snelle computer werkt dan kan het helpen om de achtergrond processen van Microsoft Edge af te sluiten als Edge zelf ook wordt afgesloten. Er blijven dan geen processen meer op de achtergrond draaien en daarmee vraagt Microsoft Edge minder prestaties van de computer en wordt de batterij een klein beetje bespaard.

Microsoft Edge achtergrondprocessen uitschakelen

Edge achtergrond processen uitschakelen via Edge instellingen

Om de Microsoft Edge achtergrond processen te sluiten opent u de Edge web browser. Klik op de drie puntjes om het Edge menu te openen. Klik daarna op Instellingen uit het menu.

microsoft edge instellingen menu

Klik links in het menu op Systeem om de Microsoft Edge systeem instellingen te openen. Schakel daarna de optie: Apps op de achtergrond blijven uitvoeren wanneer Microsoft Edge wordt afgesloten uit.

De achtergrond processen in Microsoft Edge worden nu ook afgesloten op het moment dat Edge door de gebruiker wordt afgesloten.

Apps op de achtergrond blijven uitvoeren wanneer Microsoft Edge wordt gesloten

Meer geheugen besparen met Microsoft Edge? Of, liever Microsoft Edge verwijderen?

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen.

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓