Naam van audio apparaat wijzigen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Wanneer u meerdere audio-apparaten hebt aangesloten op Windows 11, kan het handig zijn om ze te hernoemen zodat u ze snel kunt identificeren.

Het is echt vervelend als u het verkeerde audio-apparaat selecteert om een video af te spelen die aanstootgevend is voor anderen of een gênante muziek afspeelt op het verkeerde geluidsapparaat. U kunt uzelf een aantal ongemakken besparen door uw audio-apparaten een andere naam te geven, zodat u weet welk apparaat op uw computer is aangesloten.

Hoewel Windows probeert de naam van de apparaten weer te geven volgens de vooraf ingestelde naam van de fabrikant, is het soms moeilijk om aan de hand van de naam te bepalen welk apparaat welk, is. Daarom biedt Windows-gebruikers de mogelijkheid om apparaten die op hun computer zijn aangesloten een unieke naam te geven. U kunt elk apparaat een unieke en beschrijvende naam geven, zodat u het kunt onderscheiden van de andere.

Naam van audio apparaat wijzigen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Systeem. Klik daarna op Geluid.

Om de aangekoppelde audioapparaten weer te geven klikt u op “Kies waar u geluid wilt afspelen”. Klik daarna op het audio-apparaat.

Kies waar u geluid wilt afspelen

Onder de naam en de beschrijving van het audio-apparaat klik op “Naam wijzigen”.

Naam van audio apparaat wijzigen in Windows 11

Voer de nieuwe naam in voor het audio-apparaat en klik nogmaals op “Naam wijzigen”.

Nieuwe naam invoeren voor geluidsapparaat in Windows 11

De nieuwe naam voor het apparaat is direct actief en herkenbaar.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓