PING verzoeken toestaan in de Windows firewall

Stefan
PING verzoeken toestaan in de Windows firewall

Wanneer u “PING” uitvoert in Windows naar een andere computer of server in het netwerk, dan blokkeert de Windows firewall inkomende verzoeken.

Als ping is geblokkeerd dan ziet u reactie “Request timed out”. Dit betekent dat het ping verzoek de andere computer niet heeft kunnen bereiken en er een maximale tijd is verstreken hoelang er wordt gewacht op een reactie.

Het commando “ping” wordt gebruikt om de connectiviteit te testen tussen twee apparaten op een netwerk, zoals een computer en een server of een router. Het stuurt een klein gegevenspakket naar het doelapparaat en wacht op een antwoord. De reactietijd en andere informatie die het ping commando oplevert, kunnen helpen bij het diagnosticeren van netwerkproblemen, zoals trage verbindingen, verloren data pakketjes en onbereikbare computers.

Als u ping wilt toestaan, dan dient u een aanpassing te doen in de instellingen van de Windows firewall. Dit doet u doorgaans op de computer die de “echo verzoeken” mag ontvangen en hierop moet reageren.

PING verzoeken toestaan in de Windows firewall

Om ping verzoeken toe te staan dient u instellingen te wijzigen in de regels voor inkomende verbindingen.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op “uitvoeren”. In het uitvoeren venster type: firewall.cpl. Klik links in het configuratiescherm op “Geavanceerde instellingen”.

Geavanceerde firewall instellingen

Klik op “Regels voor inkomende verbindingen” en vervolgens rechts in het “acties” menu op “Nieuwe regel”.

Nieuwe regel in inkomende verbindingen

Klik nu op “aangepast” om een nieuwe regel aan te maken die ping verzoeken toestaat.

Aangepaste regel

U kunt nu kiezen om alle programma’s op uw computer te laten reageren op ping verzoeken of een specifiek programma. Selecteer de gewenste optie.

Alle programmas of specifiek programma

Wijzig het “type protocol” naar “ICMPv4” en klik in de “ICMP-instellingen” op de knop “aangepast”. Wijzig de optie naar “Specifieke ICMP-typen” en selecteer de optie “Echoaanvraag”.

Echoaanvraag toestaan in windows firewall

U kunt nu kiezen om ICMP verzoeken toe te staan voor alle lokale of externe IP-adressen of specifieke lokale of externe IP-adressen.

Welke lokale of externe ip addressen

Als het verzoek voldoet aan de ingestelde regel dan dient “de verbinding toestaan” te worden geactiveerd. Selecteer deze optie.

De verbinding toestaan

U kunt nu kiezen om de regel toe te passen op verschillende netwerklocaties. Afhankelijk van hoe uw netwerk is geconfigureerd maakt u de gewenste keuze. Selecteer ze allemaal als u geen idee heeft.

Wanneer is deze regel van toepassing

Geef nu een duidelijke naam en omschrijving in voor de nieuwe regel in de Windows firewall. Zorg dat duidelijk is wat deze regel.

Naam en omschrijving voor nieuwe ping firewall regel

U ziet nu de nieuwe aangemaakte “ping” regel in de Firewall instellingen. Zorg dat de regel is ingeschakeld.

Ping toestaan in Windows firewall

Door met de rechtermuisknop op de nieuwe ping toestaan regel, en op “regel uitschakelen” te klikken kunt u ping weer blokkeren.

Lees ook:

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *