Snelkoppeling maken in Windows 11? Dit zijn dé manieren

Stefan
Snelkoppeling maken in Windows 11? Dit zijn dé manieren

Een snelkoppeling maken in Windows 11 ligt voor de hand. De meeste mensen weten wel wat een snelkoppeling is en hoe ze er één kunnen aanmaken.

Er zijn verschillende snelkoppelingen die kunnen worden gemaakt. Zo kan er een snelkoppeling worden gemaakt van een app, een bestand of een map. Ook kan er een snelkoppeling worden gemaakt naar een website.

Snelkoppelingen maken het werken met Windows 11 een stuk makkelijker, denk bijvoorbeeld een uitschakelen knop op de taakbalk, een snelkoppeling naar “Deze PC” of een snelkoppeling die direct de inhoud van de harde schijf toont.

In dit artikel leest u hoe u op verschillende manieren een snelkoppeling kunt maken op een Windows 11 PC.

Snelkoppeling maken in Windows 11

Snelkoppeling maken via wizard

Via de rechtermuisklik kunt u snel een nieuwe snelkoppeling aanmaken op het bureaublad op in de Windows verkenner. Klik met de rechtermuisknop. In het menu klik op “Nieuw” en vervolgens op “Snelkoppeling”.

Nieuwe snelkoppeling maken

U doorloopt nu een proces waarmee u de snelkoppeling kunt aanmaken. In het veld “Geef de locatie van het item op” geeft u de locatie van het bestand of map waarvan u een snelkoppeling wilt maken. Om dit bestand of map te selecteren klikt u op de “Bladeren” knop. Selecteer de locatie en klik op “volgende” om door te gaan.

Locatie van het item

Nu geeft u de naam voor de snelkoppeling op. Deze naam wordt gebruikt ter identificatie van de snelkoppeling. Maak de naam daarom relevant voor het bestand of map waar de snelkoppeling naar verwijst.

geef deze snelkoppeling een naam

Klik op voltooien om het maken van de snelkoppeling af te ronden. U ziet nu op de locatie waar u de wizard heeft gestart een nieuwe snelkoppeling.

Snelkoppeling maken via rechtermuisklik

Als u de Windows verkenner opent, en u klikt met de rechtermuisklik op een bestand of map, dan kunt u ook een snelkoppeling maken. Er wordt dan een snelkoppeling aangemaakt op dezelfde locatie. Deze snelkoppeling kunt u dan verplaatsen naar een andere locatie zoals bijvoorbeeld het bureaublad.

Klik met de rechtermuisknop op de map of het bestand. In het menu klikt u eerst op “meer opties weergeven”.

snelkoppeling maken via contextmenu

Hierna klikt u op “Snelkoppeling maken”.

Snelkoppeling maken

U ziet nu op dezelfde locatie als het originele bestand of map een nieuwe snelkoppeling.

Nieuwe snelkoppeling

Map of bestand slepen om snelkoppeling te maken

Wat veel mensen niet weten is dat een bestand of map slepen ook een snelkoppeling kan maken op de nieuwe locatie.

Klik met de rechtermuisknop op een bestand of map. Houdt de rechtermuisknop ingedrukt en sleep dit bestand of map naar een nieuwe locatie. Laat nu de rechtermuisknop los en klik op “hier snelkoppeling maken”.

Map of bestand slepen om snelkoppeling te maken

Snelkoppeling maken van app via het Startmenu

Door een app te slepen uit het Startmenu kunt u een snelkoppeling maken van deze app.

Open het Startmenu. Klik vervolgens rechtsbovenin op “Alle apps”.

Alle apps

U ziet nu een lijst van alle apps die zijn geïnstalleerd op uw computer. Klik op een app en sleep deze naar de gewenste locatie, bijvoorbeeld het bureaublad. Er wordt nu een nieuwe koppeling gemaakt, dit is de snelkoppeling.

Snelkoppeling maken van app via het Startmenu

Dit is misschien ook interessant. Lees meer:

Snelkoppeling maken van website

U kunt van elke website een snelkoppeling maken op een locatie, bijvoorbeeld het bureaublad. Dit doet u door de website te slepen naar de gewenste map of locatie.

Open de browser die u standaard heeft ingesteld. Open vervolgens de website en klik op het slotje. Sleep vervolgens naar de gewenste locatie. Er wordt op deze locatie een snelkoppeling geplaatst van deze website.

Als u Google Chrome gebruikt kunt u ook een snelkoppeling maken van een website.

Snelkoppeling maken van website

Lees ook hoe u een pictogram van een snelkoppeling kunt wijzigen. Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

2 reacties
  1. Ik heb verschillende snelkoppingen gemaakt, nu is mijn bureaublad aardig vol met snelkoppelingen. Bestaat er een programma waar ik de snelle koppeling kan opslaan op de werkbalk opslaan? Zo ja, graag ook doorgeven hoe ik dit kan doen.

    1. Hallo, ja u kunt snelkoppelingen vastmaken op de taakbalk (“werkbalk”). Klik met de rechtermuisknop op een snelkoppeling op het bureaublad, klik op “meer opties weergeven” en klik op “Vastmaken aan taakbalk”.
      Herhaal dit voor iedere snelkoppeling. Succes!

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *