Suggesties in het Startmenu en zoekvak inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Stefan
Suggesties in het Startmenu en zoekvak inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Microsoft is begonnen met het uitrollen van zoekmarkeringen in het Start menu en in het zoekvak in Windows 11.

Zoekmarkeringen geeft hoogtepunten van specifieke momenten weer in het Start menu en het zoekvak. Het helpt de gebruiker om bepaalde momenten in tijd terug te halen en om informatie weer te geven die op dat moment “trending” is. Dit kunnen verjaardagen zijn, lokale gebeurtenissen gebaseerd op uw regio of gebeurtenissen in uw leven.

U kunt deze suggesties (“zoekmarkeringen”) aanpassen via de instellingen. Zo kunt u de zoekmarkeringen in- of uitschakelen. Dit is hoe het werkt.

Suggesties in het Startmenu en zoekvak inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik vervolgens links op “Privacy en beveiliging” en daarna op “Zoekmachtigingen” in de “Windows-machtigingen” instellingen.

Helemaal onder bij de “meer instellingen” kunt u zoekmachtigingen inschakelen of uitschakelen door de aan/uit knop te wijzigen naar de gewenste instelling.

Zoekmarkeringen weergeven inschakelen of uitschakelen in Windows 11

De functie “zoekmarkeringen” is op het moment van schrijven van deze tip alleen nog beschikbaar in de Windows 11 insider versies. Deze functie komt binnenkort naar de officiële stabiele Windows 11 versies.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *