Tijdsinterval van schermbeveiliging aanpassen in Windows 11 of 10

Stefan
Tijdsinterval van schermbeveiliging aanpassen in Windows 11 of 10

Als u een de schermbeveiliging inschakelt in Windows 11 of 10, dan kunt u kiezen uit enkele standaard tijdsintervallen. Deze start interval (wanneer schermbeveiliging begint) kunt u via een aanpassing in het Windows register aanpassen naar keus.

Het sneller starten van de schermbeveiliging heeft enkele voordelen. U kunt er voor kiezen om sneller bepaalde afbeeldingen te zien, ook helpt het bij het inbranden van een computer beeldscherm en helpt het ook bij computerbeveiliging. Als de schermbeveiliging met wachtwoord direct start als u de computer verlaat dan wordt de computer meteen voorzien van een wachtwoord wanneer dit is ingesteld.

Het wijzigen van de schermbeveiliging start interval vereist een wijziging in het Windows register. Dit is niet heel moeilijk, maar als u een vergissing maakt kan dit wel problemen opleveren. Ik raad u dus aan om een herstelpunt aan te maken voordat u begint.

Tijdsinterval van schermbeveiliging aanpassen in Windows 11 of 10

Zorg ervoor dat schermbeveiliging al is ingeschakeld, dat er dus al een schermbeveiliging actief is (geen app van derden).

Om te beginnen opent u het Windows register. Ga naar de sleutel:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows

Klik met de rechtermuisknop op “Windows” en klik op “Nieuw” en vervolgens op “Sleutel”. Geef deze nieuwe sleutel de naam “Control Panel”.

Klik nu opnieuw met de rechtermuisknop op “Control Panel” en klik op “Nieuw” en nogmaals op “Sleutel”. Geef deze sleutel de naam “Desktop”.

Klik nu met de rechtermuisknop op “Desktop” en klik op “Nieuw” en vervolgens op “tekenreekswaarde”. Geef deze tekenreekswaarde de naam “ScreenSaveTimeOut”.

Wijzig de waardegegevens naar het aantal seconden dat het mag duren voordat schermbeveiliging gestart moet worden. Stelt u hier “5” in, dan duurt het dus 5 seconden voordat schermbeveiliging gaat starten wanneer u de computer niet gebruikt.

Tijdsinterval van schermbeveiliging aanpassen in Windows 11 of 10

Houdt er rekening mee dat u schermbeveiliging nog niet had ingeschakeld en u dit nog moet doen, u deze actie opnieuw moet uitvoeren. U herkent dat de waarde goed staat ingesteld aan de grijze “0”, wat betekent dat schermbeveiliging wordt uitgevoerd bij minder dan 1 minuut.

Schermbeveiliging start interval wijzigen

Herstart de computer als u klaar bent. U ziet nu dat de schermbeveiliging start na het verstrijken van de ingesteld seconden.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

3 reacties
 1. Mijn dank voor uw super snelle reactie.
  Hier is wat verwarring sorry.
  Maar ik bedoel eigenlijk met screensaver (een afbeeldingsalbum voor een diavoorstelling kiezen) die staat standaard op minimaal een minuut, dit wil ik sneller maken.
  Groet Jan.

  1. Hallo, u bedoeld een achtergrond, geen screensaver (“schermbeveiliging”) vermoed ik. Open het register, ga naar:
   HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Personalization\Desktop Slideshow dubbelklik op “interval” klik op “decimaal” in grondtal en wijzig de waarde naar het aantal millisecondes (minimaal 10000 voor 10 seconden). Herstart de computer. Succes!

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *