Update verwijderen in Windows 11

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Windows-updates zijn bedoeld om nieuwe functies aan het besturingssysteem toe te voegen en zowel de systeemprestaties als de gebruikerservaring te verbeteren. Het wordt aanbevolen om te updaten naar de nieuwste Windows-versie en build voor de beste ervaring.

Windows-updates kunnen echter soms averechts werken en instabiliteit in het systeem veroorzaken. In dergelijke gevallen is het verwijderen van deze update(s) de snelste en eenvoudigste oplossing. Mocht u echter dermate problemen hebben met Windows 11 dan kunt u Windows 11 ook terugzetten naar Windows 10.

In dit artikel leest u hoe u de installatie van updates in Windows 11 ongedaan kunt maken.

Een Windows update verwijderen in Windows 11

Om een Windows update te verwijderen opent u de Windows instellingen. Daarna kunt een Windows update verwijderen. Dit is hoe het werkt.

Windows 11 update verwijderen via instellingen

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links in het menu op Windows update. Klik daarna op Geschiedenis van updates.

Geschiedenis van updates

Helemaal onderaan bij de verwante instellingen klikt u op “Installatie van updates ongedaan maken”.

Installatie van updates ongedaan maken

Klik op de Windows update die u wenst te verwijderen in de lijst van geïnstalleerde Windows updates. Klik daarna op de verwijderen knop of klik met de rechtermuisknop op de update en klik op verwijderen.

Een Windows update verwijderen in Windows 11

U heeft nu met succes een Windows update via de Windows 11 instellingen verwijderd. Lees ook, een Windows update blokkeren in Windows 11.

Windows 11 update verwijderen via Geavanceerde opstartopties

Als uw computer niet meer opstart door problemen met een Windows update, dan kunt u een update in Windows 11 ook verwijderen via de geavanceerde opstartopties.

Start uw computer in de geavanceerde opstartopties. Dit kunt u doen door met installatie media op te starten. Klik daarna op “problemen oplossen” links onderin.

De geavanceerde opstartopties worden weergegeven, klik op Problemen oplossen.

Problemen oplossen

Klik op Geavanceerde opties.

Geavanceerde opties

Klik op Update verwijderen.

Updates verwijderen

Klik op de optie die u wilt verwijderen. U kunt kiezen uit “Nieuwste kwaliteitsupdate verwijderen” en “Nieuwste onderdelenupdate verwijderen”. Als u geen idee heeft begint u bij de eerste, controleer of het probleem is opgelost. Zo niet, start de geavanceerde opties opnieuw en verwijder de andere update.

Kwaliteit of onderdelen update verwijderen

Als u problemen ondervindt na de installatie van de nieuwste onderdelenupdate, kunt u deze waarschijnlijk oplossen door de installatie te verwijderen. Dit heeft geen invloed op uw persoonlijke bestanden, maar eventuele wijzigingen die zijn aangebracht aan apps en instellingen sinds uw meest recente update, zullen verloren gaan.

Klik op onderdelenupdate of kwaliteitsupdate verwijderen.

update verwijderen via opstartopties in Windows 11

Nadat u een update heeft verwijderd is het aan te raden om de betreffende update te blokkeren in Windows 11. Hiermee voorkomt u dat de update die problemen veroorzaakt opnieuw wordt geïnstalleerd.

Ook kunt u Windows 11 herstellen met een Windows 11 herstelpunt.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!